معرفی 4 نکته قابل توجه قبل از انتخاب کفپوش

 همانطور که می دانید کفش‌ها دارای تنوع بسیار زیادی هستند و ممکن است آشنایی با تمام مدل‌های آن برای افراد غیر حرفه‌ای در این زمینه کار ساده نباشد. اما بدون شک شناخته انواع مهم و کاربردی آن می‌تواند کمک بزرگی در انتخاب کفپوش به طور درست داشته باشد. ما تصمیم داریم و در ادامه این مقاله نکات مفیدی در مورد انتخاب کفپوش با شما عزیزان در میان بگذاریم پیشنهاد می‌کنیم که اگر قصد خرید کفپوش دارید و یا اینکه به این زمینه علاقمند هستید، حتماً تا انتها با ما همراه باشید.

 مهم‌ترین دسته بندی کاربری‌های کفپوش

  •  کاربری مسکونی و اماکن حکم تردد
  •  کاربری اداری و اماکن پرتردد
  •  کاربری ورزشی
  •  کاربری بیمارستانی و فضای درمانی

 در هر کدام از مواردی که در بالا به آنها اشاره کردیم؛ متریال مخصوصی مورد استفاده قرار می‌گیرد و توسط تولیدکنندگان داخلی و خارجی تولید و به بازار عرضه می‌شود. در ادامه توضیح مختصری در مورد هر کدام از آنها با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.انتخاب کفپوش

 کاربری مسکونی

 زمانی که حرف از انواع کفپوش در فضای مسکونی می‌شود باید این را بدانیم که مهم‌ترین چیز راحتی کفپوش است. برای مثال موکت یک گزینه ایده آل برای اتاق کودکان به نظر می‌رسد. در مقابل انواع کفپوش های اپوکسی سایر کفپوش های سرد و سفت گزینه خوبی برای اتاق خواب‌ها و سالن نشیمن نخواهند بود.

 برای خانواده‌هایی که عادت دارند غذای خود را بر روی زمین می‌کنند ممکن است انتخاب پارکت لمینت به عنوان کفپوش در قسمت اتاق غذاخوری، انتخاب مناسبی نباشد. اگر عادت دارید که حتماً کف آشپزخانه خود را با آب فراوان بشویید، به هیچ وجه سراغ انتخاب کفپوش های چوبی نروید. همانطور که ملاحظه کردید شما باید قبل از انتخاب کفپوش، عادات شخصی خود به خانواده و همچنین نیازهای خود را شناسایی کرده و سپس با توجه به آنها به انتخاب و خرید بپردازید.

 علاوه بر منازل مسکونی که جزو مکان‌های کم تردد محسوب می‌شوند، فضاهای داخلی دیگری هم هستند که در این دسته قرار می‌گیرند. مثلاً اتاق هتل، دفاتر اداری کوچک، زیرزمین، ویلاهای تفریحی، مهد کودک‌ها و… مناسب‌ترین انواع کفپوش ها برای فضاهایی که در آنها تردد کمتر انجام می‌شوند عبارتند از:

  • انواع موکت مسکونی کات اعم از پرز بلند و پرز کوتاه
  • پارکت لمینت
  • پارکت تمام چوب
  • انواع کفپوش رول یا تایل پی وی سی مناسب فضای مسکونی

کفپوش موکت با کاربری مسکونی

کاربری اداری

 یکی از کفپوش هایی که جزو عایق‌های خوب صدا قرار می‌گیرد، موکت‌ها می‌باشند. به همین دلیل بسیاری از فضاهای اداری به سراغ استفاده از آن می‌روند. موکت‌های اداری در طرح‌ها و رنگ‌های مختلف و مناسب با ادارات متفاوت طراحی و تولید می‌شود. این موکت‌ها بیشتر شبیه به موکت تایل هستند و با استفاده از الیاف لوپ به جای الیاف کات، مقاومت بیشتری در برابر تردد بالاتر دارند.

 الیافی که به صورت گره‌ای یا لوپ بافته می‌شوند، در دراز مدت و بر اثر تردد زیاد ظاهر اولیه خود را از دست نمی‌دهند و به عبارتی از فرم می‌افتد. از مزیت‌های دیگر استفاده از انواع موکت اداری در محیط‌های اداری می‌توان به کاهش صدای محیط، تمیز کردن آسان و راحت، امکان جابجایی موکت، ضد الکتریسیته ساکن بودن و همچنین استاندارد بودن در برابر آتش سوزی اشاره کرد.

 علاوه بر ادارات، اماکن پرتردد دیگری مثل هتل‌ها، مراکز تجاری و تفریحی، نمایشگاه‌های مختلف، انواع گالری‌ها، سینما و سالن‌های تئاتر و همچنین فضاهای اداری بیمارستانها نیز وجود دارند که در آن‌ها عموماً از موارد زیر استفاده می‌شود:

  • موکت تایل یا موکت اداری
  • کفپوش های پی وی سی اداری
  • انواع پارکت لمینت با کلاس ترددی مناسب
  • برخی از انواع کفپوش های بیمارستانی
نکاتی که باید درباره انتخاب کاغذ دیواری مناسب بدانید!
حتما بخوانید:

کاربری ورزشی

 با توجه به رشته‌های مختلف ورزشی که در دنیا وجود دارد کفپوش های ورزشی متفاوتی نیز تولید می‌شوند. شاید برایتان جالب باشد اما برای ورزش بی تحرک مثل شطرنج نیز از نوعی موکت اداری با عنوان کفپوش ورزشی مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرد تا به این ترتیب صداهای اضافی در محیط اطراف باعث بر هم خوردن تمرکز بازیکنان نشود.

انتخاب کفپوش ورزشی مناسب هر رشته کاری کاملاً تخصصی است و فدراسیون رسمی آن رشته باید نوع و مدل آن را در مسابقات حرفه‌ای تأیید کند. در تمامی رشته‌های ورزشی اولویت اول ایمنی ورزشکاران و جلوگیری از آسیب آن‌هاست. مثلاً در رشته کشتی احتمال برخورد ورزشکار با کفپوش صد در صد است از تشک‌های ضربه گیر استفاده می‌شود. در حالیکه در سالن‌های فوتسال از کفپوش های سفت و مسطح مورد استفاده قرار می‌گیرد تا جلوی حرکت درست توپ گرفته نشود. انتخاب کفپوش ها با کاربری ورزشی به دو دسته کلی سالنی و فضای باز تقسیم می‌شوند که متداول‌ترین آن‌ها عبارتند از: 

  •  چمن مصنوعی
  • کفپوش گرانولی تایل یا درجاریز
  • کفپوش پشت فوم دار
  • کفپوش پی وی سی ورزشی

انتخاب کفپوش با کاربری ورزشی برای سالن های ورزشی

کاربری بیمارستانی و فضای درمانی

 بیمارستان‌ها و اماکن درمانی، به خصوص در شرایط فعلی و با وجود ویروس کرونا، جزو فضاهای خطرناک به حساب می‌آیند که اگر میزان میکروب و باکتری در آن‌ها کنترل نشود، می‌تواند خطرناک باشد. علاوه بر این بیمارستان‌ها دارای بخش‌های بسیار متنوع هستند و این موضوع که در هر قسمت باید با توجه به کاربری آن به انتخاب کفپوش مناسبی پرداخته شود، از اهمیت بالایی برخوردار است.

 مثلاً آزمایشگاه‌ها باید دارای کفپوش هایی مقاوم در برابر مواد شیمیایی و اسیدی باشند. کفپوش اتاق عمل باید هادی جریان الکتریسیته باشد. همین شرایط با توجه به هر بخش دارای جزئیات دیگری است که باید حتماً به آن دقت شود چون در غیر این صورت ممکن است موضوع کوچکی به اتفاق ناگواری منجر شود. مهم‌ترین ویژگی‌هایی که باید در انواع کفپوش های بیمارستانی به مرکز درمانی رعایت شوند عبارتند از:

  •  آنتی باکتریال
  •  مقاوم در برابر مواد شوینده و ضدعفونی کننده قوی
  •  دارای لایه رویه ضد خش
  •  مقاوم در برابر تردد بالا و عبور چرخ
  •  طول عمر بالا

نکته

انتخاب کفپوش های هتروژن، هموژن و کانداکتیو جزو پرکاربردترین کفپوشهای بیمارستانی محسوب می‌شوند.

محافظت از دیوار با استفاده از back splash
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top