تأثیر انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی

یکی از مهمترین المان‌ها، نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی ویلا است. برخی از هنرمندان طراحی داخلی از آن با جادوی نور نام می‌برند به دلیل اینکه نحوهٔ نور پردازی می‌تواند به شدت بر احساس و تجریهٔ فردی که در آن فضا قرار دارد، تأثیر گذار باشد. انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی وجود دارد که با توجه به نتیجه‌ای که به دنبال آن هستیم، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع سه نوع نورپردازی وجود دارد که در طراحی داخلی ساختمان‌ها و فضاهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نورپردازی در طراحی داخلی به طور کلی به 3 گروه تقسیم میشود:

  • نورپردازی عمومی یا کلی
  • نورپردازی وظیفه‌ای
  • نورپردازی تاکیدی

ممکن است این نورپردازی‌ها، بیشتر از یک کاربرد داشته باشند و به همین دلیل تبدیل به نورپردازی بسیار کاربردی و چند منظوره‌ای می‌شوند. یا به عبارت دیگر، می‌توان از هر یک از این نورپردازی‌ها برای اهداف مختلفی در طراحی و دکوراسیون داخلی به کار برد.

نورپردازی کلی و عمومی

یکی از انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی نورپردازی کلی و عمومی است. این مورد یک نوع نورپردازی پایه به شمار می‌رود که یک نور کلی و عمومی را به فضای داخلی می‌دهد. 

برخی از انتخاب‌های نورپردازی کلی و عمومی به این ترتیب است:

لامپ‌های سقفی:

لامپ‌های سقفی بیشتر برای نورپردازی در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. لامپ‌هایی که روی سقف نصب می‌شوند، در واقع یک نور کلی و عمومی را به محیط می‌دهند و بیشتر به کلید برق در داخل دیوار متصل می‌باشند.

نورپردازی متراکم:

این نوع می‌تواند برای نورپردازی محیطی سقف مورد استفاده قرار بگیرد. 

لامپ‌های میز:

اگر به دنبال یک فضای دنج در طراحی داخلی هستید، از لامپ‌های رنگی مخصوص برای میز استفاده کنید که تأثیر شگفت انگیزی بر محیط می‌گذارد.لامپ میز

لامپ‌های تورچیر:

لامپ‌های تورچیز زمینی و میزی می‌توانند نور را به سقف منعکس کند. این نورپردازی می‌تواند هر گوشه و هر بخش از یک اتاق را روشن کند.

لوسترها:

در واقع یکی از دراماتیک‌ترین اثاثیه منزل؛ لوسترها محسوب می‌شوند. بعضی از طراحی لوسترها طوری می‌باشند که هم باعث تابش روشنایی به سمت بالا و هم به قسمت پایین می‌گردند.در واقع یکی از دراماتیک‌ترین اثاثیه منزل؛ لوسترها محسوب می‌شوند.

 نورپردازی وظیفه‌ای

یکی از انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی ویلا نورپردازی مستقیم برای برخی از عملکردهای که نیاز به نور بیشتری نسبت به نور معمولی سقف دارند، مناسب می‌باشد. برای مثال، نورپردازی وظیفه‌ای برای فعالیت‌هایی مانند مطالعه کردن، کار کردن روی میز تحریر، آشپزی و دیگر انواع کارهای مشابه، مناسب و مؤثر در نظر گرفته می‌شود. 

برخی از نورپردازی‌های وظیفه‌ای چشمگیر شامل این موارد می‌باشند:

نورپردازی زیر کابینت:

معمولاً زیر کابینت‌های آشپزخانه، ورک شاپ و یا اتاق کار استفاده می‌شوند تا بهترین نور متمرکز را فراهم آورند. 

لامپ‌های آویز:

لامپ‌های آویز برای استفاده در آشپزخانه‌ها و سرویس‌های بهداشتی بسیار محبوب شده‌اند. لامپ‌های آویز از سقف آویزان می‌باشند و درست بالای سرتان و یا محلی که می‌خواهید کارهایی را انجام دهید، نور متمرکز و مستقیمی را فراهم می‌کند. 

لامپ‌های مطالعه:

لامپ مطالعه به خصوص لامپی که قسمت بازویی و گردنه آن متحرک باشد، یکی از نورپردازی‌های وظیفه‌ای ایده آل محسوب می‌شود.چراغ مخصوص مطالعه

لامپ‌های میز:

لامپ‌های میز می‌توانند نورپردازی بسیار مناسبی را برای یک میز تحریر و یا یک فضای کاری، اتاق نشیمن و یا میزهای کناری مهیا کنند. به عنوان مثال: به لامپ‌هایی میزی فکر کنید که روی سرو کردن غذا متمرکز می‌باشند. 

لامپ‌های دیواری:

برای برخی از بخش‌های فضای داخلی که به نور وظیفه‌ای نیاز دارند، ممکن است استفاده از لامپ‌های مخصوص میز مناسب نباشد، زیرا موجب اشغال فضا و سطح ارزشمندی می‌شود که می‌توان از آن برای کارهای دیگر استفاده کرد. در این بخش‌ها، لامپ‌های دیواری که نوری به سمت پایین منتقل می‌کنند، می‌توانند جایگزین بسیار مناسبی در زمینه نورپردازی وظیفه‌ای به شمار بیایند.

نورپردازی تاکیدی:

یکی دیگر از انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی ویلا نورپردازی تاکیدی است که برای هایلایت کردن بخش‌های مشخص، کارهای هنری و یا قسمت‌های مختلف یک اتاق به کار می‌رود.

نورپردازی ریلی در نمای داخلی ویلا + 6 نکته مربوط به آن
حتما بخوانید:

نورپردازی متراکم:

این نورپردازی می‌تواند به روش بسیار ظریف و زیبایی، بخش‌هایی از یک اتاق را روشن نماید، و یا نور ظریف‌تری به اتاق بتاباند، و یا قفسه‌های کتاب را روشن‌تر نمایان کند و یا برای نورپردازی زیر کابینت‌ها استفاده شود. 

لامپ‌های دیواری:

لامپ‌های دیواری بسیار برای استفاده و نصب در یک اتاق مناسب می‌باشند. چه این لامپ‌ها، نوری به سمت بالا و یا پایین را فراهم کنند، فرقی ندارد، این نوع از لامپ‌های نصب کردنی می‌توانند یک راهرو را روشن کنند، نور بیشتری برای یک اتاق غذاخوری فراهم آورند و یا کف زمین و سطح مشخصی را در سرویس بهداشتی بیشتر روشنایی ببخشند. 

نورپردازی تراک و یا خطی:

نورپردازی تراک و یا خطی در دهه 1970 در بین مردم محبوب شد و هنوز هم انتخاب محبوبی برای افرادی است که دوست دارند کارها و بخش‌های هنری فضای داخلی را هایلایت کنند و در معرض نمایش بیشتر بگذارند. این نورپردازی می‌تواند برای تابیدن نور به سمت بالا و یا پایین مورد استفاده قرار بگیرد. 

نورپردازی تصویری:

این گونه لامپ‌ها درست در بالای یک نقاشی و یا یک تصویر قرار می‌گیرند. این نوع از لامپ‌های نصب کردنی می‌توانند نوری به سمت پایین را به طور مستقیم بتابانند تا کار هنری و یا تصویر مورد نظر بیشتر در معرض توجه باشند.

نورپردازی طبیعی و مصنوعی در دکوراسیون داخلی ویلا
حتما بخوانید:

امیدوارم از خواندن مقالهٔ انواع نورپردازی در طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی در وب سایت ایستافرم لذت برده باشید و مطالب برایتان آموزنده و مفید واقع شده باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید لینک‌هایی که در زیر برای شما عزیزان قرار داده‌ایم، مطالعه کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top