نکات مهمی که باید برای خرید زمین بدانید!

امروزه خرید زمین یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری می‌باشد که بسیاری از افراد به آن علاقه مند هستند. از دلایل آنها سوددهی بالا و سرمایه گذاری ایمن می‌باشد. به هر حال شما باید در زمان خرید زمین دقت بالایی به خرج دهید و به یکسری نکات توجه داشته باشید. ما در ادامه مقاله به این موضوع می‌پردازیم و سعی می‌کنیم تمام نکات مهمی که شما باید در زمان خرید زمین بدانید را با شما در میان بگذاریم. به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 چرا سرمایه گذاری با خرید زمین؟

امروزه بازارهای سرمایه گذاری بسیاری وجود دارند که شما می‌توانید به سرمایه گذاری در آنها بپردازید. اما با نگاهی مختصر به این زمینه مشاهده می‌کنیم که بخش زیادی از سود سرمایه‌گذاری وارد بازار مسکن می‌شود به همین دلیل بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که سرمایه گذاری خود را در بازار املاک و با خرید زمین انجام دهند. بعضی از از دلایل افراد سرمایه گذار در زمینه زمین و املاک عبارتند از:

  • خرید زمین برای داشتن یک مسکن ضروری است.
  •  بازار املاک جزو بازارهای صعودی می‌باشد و در صورت سرمایه گذاری درازمدت قطعاً سوددهی خواهد داشت.
  • در این زمینه نگرانی‌هایی از جمله گم شدن یا نداشتن آن در آینده وجود نخواهد داشت.
  •  این سرمایه گذاری علاوه بر سود دهی بالا بسیار ایمن می‌باشد.

خرید زمین

 نکات مهم در زمینه هزینه پرداختی برای خرید زمین

قبل از هر چیزی باید هزینه‌های خود را مدیریت کنید. همانطور که میدانید قیمت ملک روز به روز روند صعودی خود را طی می‌کند و به این ترتیب شما برای سرمایه گذاری در این زمینه باید هزینه بالایی را پرداخت کنید. ما در ادامه برای مدیریت و سازماندهی بهتر این هزینه‌ها نکاتی را با شما در میان می‌گذاریم پیشنهاد می‌کنیم که حتماً با ما همراه باشید.

 ۱. سرمایه خود را مدیریت کنید

اگر شما جزء افرادی هستید که فکر می‌کنید که با پول قرضی وام و یا پولی که جزو سرمایه اصلی زندگی شما محسوب می‌شود می‌توانید به خرید زمین بپردازید و بعد از مدتی با فروش آن چند برابر پول خود را تحویل بگیرید؛ بهتر است روش سرمایه گذاری خود را تغییر دهید!

 درست است که ما گفتیم خرید زمین در طولانی مدت بسیار سود آور است اما باید احتمال رکود بازار و یا کاهش ارزش زمین را هم در نظر بگیرید. همچنین ممکن است در بازه زمانی که شما تصمیم به فروش زمین خود دارید و می‌خواهید آن را به پول تبدیل کنید، خریدار وجود نداشته باشد. به این ترتیب شما باید از این موضوع مطمئن باشید پولی که برای خرید زمین پرداخت می‌کنید سرمایه اصلی شما نیست و به سرعت مجبور به خارج کردن آن از بازار ملک و زمین نیستید.

7 عاملی که باعث کاهش هزینه های ساخت ویلا می‌شود
حتما بخوانید:

 ۲. برنامه ریزی برای هزینه‌های آینده

ممکن است شما تصمیم به استفاده زمین خود را داشته باشید. به این ترتیب؛ باید هزینه‌های جانبی مثل هزینه‌های نگهداری، مالیات، ساخت و ساز و… را نیز در نظر داشته باشید. نباید به این شکل عمل کنید که تمام هزینه‌های شما صرف خرید زمین شود و برای سایر هزینه‌ها برنامه‌ای نداشته باشید. در صورتی که تصمیم به ساخت و ساز و یا کارهای دیگر در زمین خود ندارید، نیازی به نگرانی در این مورد نیست و فقط باید هزینه سند، نگهداری، دیوارکشی و… را در نظر بگیرید.

۳. سرمایه گذاری کوچک

 همانطور که گفتیم برای سرمایه گذاری در بازار زمین و املاک باید هزینه بالایی را پرداخت کنید. اما نگران نباشید نیازی نیست که حتماً به سراغ زمین‌هایی با متراژ بالا و یا خانه‌های بسیار بزرگ بروید. شما می‌توانید با خرید زمین کوچک و ساخت آپارتمان دوبلکس یا چند طبقه در آن تا حد زیادی سرمایه خود را چند برابر کنید.

اما نکته قابل توجه در این زمینه فقط هزینه‌ها نیستند بلکه مسائل حقوقی در آن نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردارند. شما برای سرمایه گذاری باید حتماً توجه ویژه‌ای در این زمینه داشته باشید.

نکات حقوقی مهم در زمینه خرید زمین و املاک

برای اطلاع از این نکات می‌توانید از مشاوران املاک معتبر کمک بگیرید اما داشتن اطلاعات کافی در این زمینه باعث می‌شود تا شما سرمایه‌گذاری ایمن‌تری داشته باشید و خدای ناکرده سرتان کلاه نرود. در ادامه به چند مورد مهم اشاره خواهیم کرد.خرید زمین برای ساخت و ساز در آن

انتخاب یک مشاور املاک معتبر

 هر صنفی قانون مقررات مخصوص به خود را دارد و کارشناسان حوزه آشنایی بیشتری با آن دارند. پس پیشنهاد می‌کنیم اگر شما اطلاعات کافی در زمینه املاک ندارید حتماً از یک مشاور املاک معتبر کمک بخواهید. این افراد با اطلاع کافی است قوانین و مقررات این حوزه می‌تواند کمک زیادی به شما کنند.

 بررسی هویت مالک

 زمانی که تصمیم به خرید زمین یا هر ملک دیگری می‌گیرید به این نکته دقت کنید که درصد بالایی از مشکلات خرید و فروش مربوط به احراز هویت مالک است. پس برای جلوگیری از مشکلات احتمالی از همان ابتدای کار روی این مورد حساس باشید. سند زمین را بررسی کنید و مطمئن شوید که ملک توسط مالکان فروخته می‌شود و یا فرد دیگری برای فروش به حالت دارد.

 وکالتنامه و سندهای هویتی وکیل و یا فروشنده را به طور دقیق بررسی کرده و از هویت مالک اطمینان حاصل کنید. در صورتی که زمین به صورت وکالتی فروخته می‌شود سعی کنید از طریق بنگاه معاملاتی مورد تأیید خود استعلام‌های لازم را دریافت کنید.

صحت سنجی اطلاعات

 زمانی که سند زمین را مورد بررسی قرار می‌دهید، به صورت دقیق و اطلاعات آن را بررسی کنید و از مشاور املاک خود بخواهید تا مواردی مثل متراژ، موقعیت و… را برای شما توضیح دهد و به طور کلی اطلاعات را صحت سنجی کنید.

ویژگی‌های قرارداد پیمانکاری ساختمان چیست؟
حتما بخوانید:

بررسی حضوری

 فقط به اطلاعات درج شده در سند اطمینان نکنید و سعی کنید حتماً در زمان خرید زمین به صورت حضوری از آن دیدن کنید. بهتر است از صاحبان زمین‌های کناری در مورد اطلاعات کلی زمینه مورد نظر خود تحقیقات لازم را انجام دهید تا سرمایه‌گذاری ایمن‌تری داشته باشید.

اطمینان از آزاد بودن سند

 بر اساس قوانین خرید و فروش املاک، انتقال سندی که در وثیقه، ضمانت وام و … است ممنوع می‌باشد. اصولاً در بخشی از سند ذکر می‌شود که در ضمانت است. به همین دلیل اگر در زمان خرید زمین متوجه شدیم که سند زمین آزاد نیست از انجام معامله خودداری کنید. حتی اگر فروشنده به شما بگوید که به زودی زمین را آزاد کرده و سند را به شما تحویل می‌دهد باز هم این ریسک را قبول نکنید.

 دریافت کد رهگیری

در چند سال اخیر برای جلوگیری از مشکلات قانونی خرید و فروش ملک برای اینکه پیگیری خرید وجود داشته باشد، در انتهای کد رهگیری توسط مشاور املاک به خریدار داده می‌شود که از طریق آن می‌تواند روند معامله خود را مشاهده کند. بعد از خرید زمین و ویلا خط من از مشاور املاک خود بخواهید که در یک سربرگ هولوگرام دار قولنامه را برای شما تنظیم کرده و کد رهگیری را به شما ارائه کند و از نوشتن قراردادهای دست نویس، نوشتن در قالب ای قولنامه رسمی و… خودداری کند.

 به عبارتی زمانی که شما کد رهگیری را دریافت می‌کنید یعنی معامله شما در سامانه ثبت شده و زمان آن نیز مشخص است و اگر کلاهبرداری این صورت گرفته باشد شما می‌توانید از این طریق آن را پیگیری کنید.خرید زمین

 شرایط فسخ معامله

هر چقدر هم که از تمامی مراحل خرید خود مطمئن باشید باز هم باید شرایط فسخ را در نظر گرفته و در قرارداد ذکر کنید. موضوعاتی که ممکن است برای زمین مشکل‌ساز شود را یادداشت کرده و با فروشنده به این توافق برسید که در صورت وجود این مشکلات معامله را فسخ کرده و حتی خسارت نیز دریافت خواهید کرد.

 سخن پایانی

 هر شخصی با توجه به نیاز شخصی خود اقدام به سرمایه گذاری با خرید زمین می‌کند. در این مسیر، باید به نکات زیادی توجه شود و مسائل حقوقی جدی گرفته شوند.

3 مورد از کاربری های مختلف زمین در استان‌ گیلان و مازندران
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top