4 قانون طلایی معماران در اصول طراحی ساختمان

اصول طراحی ساختمان به یک مجموعه کامل از قوانین متفاوت و دستورالعمل‌هایی گفته می‌شود که تمامی آنها مورد تأیید مهندسان نظام مهندسی ساختمان می‌باشند و تمام افرادی که قصد ساخت و ساز دارند، باید آن‌ها را رعایت کنند. برای اینکه بدانید این اصول شامل چه مواردی هستند؛ پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. چون قصد داریم به نکات کاربردی‌ای در مورد این اصول بپردازیم.

اصول طراحی ساختمان

 زمانی که برای ساخت یک پروژه ساختمانی برنامه ریزی می‌شود؛ کارفرما می‌خواهد تمام مراحل پروژه به بهترین شکل کنترل و مدیریت شود. این موضوع وظیفه شرکت مهندسی، معمار و پیمانکار است تا با همکاری درست با یکدیگر بهترین نتیجه را خلق کنند. شرکت‌های مهندسی در زمینه‌های متفاوتی مثل پروژه‌های دولتی، صنعت حمل و نقل، ساختمان‌های سازمانی و… مشتریان را جذب می‌کنند.

 این شرکتها طبق اصول طراحی ساختمان خدماتی از جمله مهندسی عمران، نقشه برداری زمین، معماری، خدمات محیطی و ژئوتکنیکی و خدمات ساختمانی را به مشتریان خود عرضه می‌کنند. معماران در زمینه طراحی ساختمان ۴ اصل یا قانون طلایی برای خود دارند که تمام سعی خود را برای رعایت تمامی آن‌ها به خرج می‌دهند. در ادامه بیشتر با این چهار قانون طلایی آشنا می‌شویم.اصول طراحی ساختمان

چهار قانون طلایی معماران در اصول طراحی ساختمان

هر معماری سعی می‌کند با رعایت یک سری استانداردهای عملی، طراحی ساختمان را به صورت یکپارچه پیش ببرد و نتیجه نهایی بی نقصی را ارائه کند.

 قانون اول

 معمار با کمک اعضای تیم خود که شامل کارشناس برنامه ریزی، مهندس عمران، مهندس محیط زیست، معمار ناظر، برنامه نویس و طراح داخلی است کار خود را آغاز می‌کند. حتی این تیم می‌تواند با حضور افرادی مثل مالکان و مدیران مالی، مقامات محلی و تیم آتش نشانی به یک تیم حرفه‌ای و کامل تبدیل شود. به این ترتیب؛ معمار با کمک افراد حاضر در تیم خود می‌تواند به بهترین شکل پروژه خود را پیش ببرد.

قانون دوم

به طور کلی هر معماری باید در زمینه‌های علم و هنر آموزش دیده باشد و با استفاده از آموزه‌های خود سلامت، ایمنی و رفاه را در محیط کار کارکنان خود ایجاد کند. علاوه بر این باید تمام ملاحظات تاریخی در زمینه‌های تاریخ، تئوری، فناوری و ملاحظات اجتماعی را نیز رعایت کند.

تفاوت های طراحی ویلای مدرن و کلاسیک + عوامل موثر بر آن
حتما بخوانید:

 قانون سوم

قانون دیگری که در اصول طراحی ساختمان وجود دارد استفاده از بهترین مصالح و متریال موجود در بازار می‌باشد. این موضوع به معمار کمک می‌کند تا به راهنمایی‌های مربوط به نمایش بصری محصولات، انعطاف پذیری ساختمان، طراحی پایدار و فرایندهای کلیدی طراحی دسترسی داشته باشد.

 قانون چهارم

 برای برقراری ارتباط بیشتر با مشتری باید یک تصویر اولیه از ظاهر ساختمان و عملکردهای آن به مشتری ارائه شود. فهرست کاملی که شامل مشخصات طراحی و عملکرد ساختمان می‌باشد به همراه بودجه مورد نیاز و سایر موارد مربوط به این حوزه باید در اختیار مالک قرار بگیرد.طراحی ساختمان

تیم سازی برای اجرای پروژه

 طراحی و اجرای موفق ساختمان مسکونی یا تجاری با همکاری شرکت مهندسی و سایر کارشناسان امکان پذیر خواهد بود. شرکت مهندسی از ابتدا تا انتهای پروژه با فعالیت‌های مثل انتخاب مکان و آماده سازی آن تا دریافت مجوزهای لازم و آغاز پروژه را مدیریت و نظارت می‌کند.

 فرایند مهندسی و ساخت و ساز شامل تخصص‌هایی مثل نقشه برداری زمین، آماده‌سازی مکان پروژه، درجه بندی و زهکشی، بررسی حق مالکیت، طراحی پارکینگ، مدیریت آب، علامت گذاری‌ها، طراحی تاسیسات و… می‌باشد. به طور کلی یک شرکت مهندسی با تیمی که ساخته است بر روی تمام جزئیات پروژه مطابق با اصول طراحی ساختمان نظارت دارد.

سخن پایانی و جمع بندی

 اصول طراحی ساختمان چه برای بناهای آپارتمانی و چه ویلایی باید به‌طور کامل رعایت شوند تا نتیجه نهایی رضایت بخش باشد. همانطور که در این مقاله اشاره کردیم؛ هر معمار و کارشناس حرفه‌ای از یک سری استانداردها و قوانین طلایی پیروی می‌کند که اگر آنها به صورت کامل و درست اجرا شوند موفقیت پروژه قطعی خواهد بود.

اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان با رعایت یکسری نکات
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top