اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان با رعایت یکسری نکات

بعضی از افراد فکر می‌کنند که داشتن یک طرح ابتدایی برای شروع یک پروژه ساخت و ساز کافی است. اما این یک طرز فکر کاملاً اشتباه است. قبل از شروع به هرگونه اقدامی در پروژه ساخت و ساز، باید برنامه ریزی درست و اصولی داشت. با داشتن یک برنامه درست، می‌توان اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان را تا حد زیادی تضمین کرد. تمامی افرادی که در این حوزه مشغول به فعالیت هستند، می‌دانند که نقشه اولیه، چه تأثیر زیادی در نتیجه نهایی دارد.

 اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

 اگر تصمیم به شروع ساخت و ساز دارید و به دنبال یک شرکت طراحی ساختمان می‌گردید؛ پیشنهاد می‌کنیم اول تا انتهای این مقاله با ما همراه باشیدتا از چند نکته ساده، اما اصولی با خبر شوید. شما به عنوان یک مشتری، بدون دریافت کمک از مهندسان و متخصصان در حوزه ساخت و ساز، موفق به رسیدن به یک نتیجه مطلوب نخواهید شد.

طراحی ساختمان نیاز به مهارت و تجربه مخصوص دارد. علاوه بر پروژه‌های ساخت و ساز، در بازسازی و نوسازی بنا نیز کاربرد دارد و شما بدون داشتن نقشه ساختمان، در هیچ کدام از این موارد، موفق نخواهید شد. اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

مراحل مهم برای اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

 انتخاب طراح حرفه‌ای و با تجربه

 شما برای اینکه بتوانید به یک نقشه دقیق و اصولی دست پیدا کنید، نیاز به کمک یک طراح حرفه‌ای و با تجربه دارید. پروژه ساخت و ساز و بازسازی، در شرایطی موفق خواهند شد که چندین مهندس و متخصص در در این حوزه با هم همکاری کنند تابه یک نتیجه کامل و دقیق برسند. در طرح نهایی، باید تمام جزئیات به طور دقیق ذکر شده باشند.

شرکت‌های طراحی ساختمان برای اینکه به اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان دست پیدا کنند؛ برای هر بخش از نقشه، گروهی را در نظر می‌گیرند تا به صورت دقیق اختصاصی، تمام تمرکز خود را روی همان بخش بگذارند. مثلاً یک گروه برای طراحی پایه و فونداسیون ستونها، یک گروه برای طراحی نقشه آشپزخانه و همین روند برای سایر بخشها.

مشتری و گروه طراحی ساختمان باید طی جلساتی تبادل نظر کنند تا گروه طراحی به طور دقیق از خواسته‌های مشتری با خبر شود، و مشتری بتواند تمام انتظارات خود را با آنها در میان بگذارد. از این طریق، نتیجه نهایی برای هردو طرف، مطلوب خواهد بود.

نظارت بر اجرای پروژه های ساختمانی دارای چه مراحلی می‌باشد؟
حتما بخوانید:

 اهمیت نقشه برای اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

 همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم، برای اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان، به یک نقشه مناسب و دقیق نیاز دارید. بعد از توافق و به نتیجه رسیدند برای نوع و سبک طراحی، به مرحله طراحی نقشه می‌رسیم. طراح نقشه، با استفاده از طرح‌های دستی روی کاغذ و همچنین نرم افزارهای طراحی ساختمان، نقشه نهایی را آماده و به شما ارائه می‌کند.

 در طراحی نقشه ساختمان باید به موقعیت بیرونی سازه توجه ویژه شود. در بعضی از پروژه‌های ساخت و ساز، نتیجه نهایی به صورت ویدیو یا سه بعدی به مشتریان ارائه می‌شود. از این طریق مشتری راحت‌تر می‌تواند با نقش ارتباط برقرار کند. این کار با کمک نرم افزار رندینگ معماری انجام می‌شود. کار با این نرم افزار، دانش و مهارت مخصوص خود را نیاز دارد.

 مصاحبه با پیمانکاران برای اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

بعد از آماده شدن نقشه ساختمان، باید در مورد مواردی مثل تعداد طبقات، انتخاب مصالح و… با پیمانکاران پروژه جلسه برگزار شود. پیمانکار اطلاعاتی را در در این زمینه با شما در میان خواهد گذاشت. همچنین بعضی از شرکت‌های ساختمانی بعد از مدتی کار بر روی پروژه، به تمام جنبه آن واقف می‌شوند و توانایی تخمین هزینه‌ها را خواهند داشت.

تصمیم گیری برای خرید مصالح ساختمانی

 با توجه به جلسات و مذاکرات انجام شده بین شرکت طراحی و پیمانکار، به یک نتیجه مشترک برای خرید نوع مصالح ساختمانی خواهند رسید. نقشه ساختمان در مورد مواردی مثل نوع سنگ‌های ساختمانی، کاشی‌ها، فولاد، بتن و سایر مصالح ساختمان اطلاعاتی در مورد تعداد، کیفیت و نوع آن‌ها به شما می‌دهد. این مسئله تاثیر بخصوصی در اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان ایفا می کند.طراحی نقشه

نکات کلیدی برای اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان

کل پروسه طراحی، جلسه مشاوره با شرکت طراحی تا دریافت مجوزهای لازم، ممکن است بین ۴ تا ۸ ماه زمان ببرد. در صورتی که شما با دقت و حوصله کافی در این زمینه، به انجام کارها پرداخته باشید؛ طرح نهایی شما بهترین طرح ممکن خواهد بود.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید بعضی از شرکت‌های طراحی ساختمان، انواع نقشه‌های ساختمانی را به صورت پیش فرض دارند. در شرایطی که خواسته مشتری با طرح‌های پیش فرض موجود، همخوانی داشته باشد؛ طراحی نقشه در کوتاه‌ترین زمان ممکن به اتمام خواهد رسید. اگر این سازگاری وجود نداشته باشد طراحی نقشه باید به صورت سفارشی انجام شود. از مزیتهای طرح پیش فرض، سرعت بخشیدن به روند ساخت و ساز می‌باشد.

 سخن پایانی

 پروژه‌های طراحی ساختمان به دو روش دستی و استفاده از نرم افزار انجام می‌شود. بعضی از طراحی‌ها به صورت سه بعدی به مشتری ارائه می‌شود، تا درک و تصور ذهنی برای او راحت‌تر باشد. در صورتی که دقت و حوصله کافی توسط طراحان و مهندسان حرفه‌ای، در روند طراحی نقشه به کار گرفته شود، اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان به میزان زیادی تضمین خواهد شد.

مدیریت پروژه ساخت و ساز + نکات مهم آن
حتما بخوانید:

 ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وبسایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top