اسکلت مناسب برای ساخت ویلا کدام است؟ (قسمت 1)

یکی از مهمترین دغدغه‌های افراد شاغل در حوزه ساخت و ساز، اسکلت مناسب برای ساخت ویلاها می‌باشد. همانطور که همه شما می دانید یکی از مناطقی که بیشترین میزان ساخت و ساز ویلای کشور در آن صورت می‌گیرد؛ نوار شمالی ایران می‌باشد. این منطقه به دلیل شرایط آب و هوایی بی نظیر و طبیعت بکر و همچنین برخورداری از ساحل، پتانسیل بالایی برای ایجاد مناطق مسکونی تفریحی و ساخت ویلا دارد.

 با توجه به اینکه این مناطق دارای رطوبت بسیار بالایی هستند، سازه‌هایی که در آن ساخته می‌شوند، باید از متریال مرغوبی استفاده کنند تا طول عمر بالایی داشته باشند. یکی از مهمترین این موارد در این زمینه اسکلت مناسب برای ساخت ویلا می‌باشد. امروزه انواع اسکلت‌ها در ساخت و ساز بناهای مسکونی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرد که شامل اسکلت فلزی، اسکلت بتنی و… می‌باشند.

 با توجه به اهمیت این موضوع، ما تصمیم گرفتیم تا در این مقاله به طور تخصصی به این موضوع بپردازیم و نکات مفیدی را با شما عزیزان در میان بگذاریم. به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر تصمیم به ساخت و خرید ویلا در شمال دارید؛ حتماً تا انتهای مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید راحت‌تر و اصولی‌تر در مورد اسکلت سازه خود تصمیم بگیرید.اسکلت مناسب برای ساخت ویلا

اسکلت مناسب برای ساخت ویلا کدام است؟

 برای اینکه بتوان پاسخ قطعی‌ای به این سؤال داد؛ لازم است ابعاد و جنبه‌های مختلفی مورد بررسی قرار بگیرند. عوامل بسیار زیادی بر روی این موضوع تأثیر گذارند و باید به صورت تخصصی به آنها پرداخته شود و در نهایت توسط مهندس متخصص تصمیم گیری نهایی انجام شود.

 اسکلت فلزی و بتنی دو نوع از روش‌های ساخت و اجرای انواع ساختمان‌ها هستند و برای اینکه به سؤال اسکلت مناسب برای ساخت ویلا کدام است؟ پاسخ درستی داده شود، باید شناخت بیشتری از هر کدام از این دو داشته باشیم. به همین دلیل ما تصمیم گرفتیم تا در ادامه تعریف مختصری در مورد هر کدام از آنها به شما ارائه کنیم و به مزایا و معایب آنها بپردازیم.

۱۰ نکته مهم برای ساخت ویلا در شمال کشور
حتما بخوانید:

اسکلت فلزی و ویژگی‌های آن

اسکلت هسته اصلی هر ساختمانی محسوب می‌شود که تمام وزن سایر اجزای سازه بر روی آن سوار است. به اسکلت فلزی، سازه فلزی یا اسکلت فولادی نیز گفته می‌شود. این نوع اسکلت از به هم پیوستن اجزایی مثل ورقه‌ها و پروفیل‌های فولادی و فلزی ساخته می‌شود. یکی از مهمترین عواملی که تأثیر مستقیمی بر روی کیفیت اسکلت دارد، نحوه اتصال قطعات به یکدیگر می‌باشد.

روش‌های متداول برای ایجاد این اتصالات، شامل پیچ و مهره، اتصالات جوشی اتصالات پرچی می‌باشند. اسکلت فلزی جزو قدیمی‌ترین انواع اسکلت‌هاست. در گذشته اجزای این نوع اسکلت از جنس چدن بودند؛ اما گذشت زمان و بررسی‌های متفاوت، به این نتیجه رسیدند که بهتر است چدن را با یک فلز سبک‌تر جایگزین کنند. به همین دلیل به سراغ آهن کم کربن یا همان آهن چکش خوار رفتند.

 این موضوع باعث می‌شود تا ویلاهایی که دارای اسکلت فلزی هستند، خواهان بیشتری داشته باشند. علاوه بر این موضوع انعطاف این نوع سازه‌ها نیز بیشتر است و معمار یا مهندس می‌تواند تغییرات بیشتری را در آن لحاظ کند. کمی قبل‌تر به این موضوع اشاره کردیم که آهن کم کربن جایگزین چدن در اسکلت‌های فلزی شد. اما موضوع به همین جا ختم نشد و امروزه از فولاد به جای آهن استفاده می‌شود.

امروزه بیشتر مهندسان ترجیح می‌دهند که برای ساخت ساختمان‌ها به خصوص در شهرهای شلوغ و بزرگ، از انواع اسکلت‌های فولادی استفاده کنند. چون علاوه بر کیفیت بالایی که دارند، پرتی مصالح را تا حد زیادی کم می‌کنند. متداول‌ترین روشی که برای اتصالات اسکلت فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پیچ و مهره است. البته اتصالات جوشی هم پرکاربرد هستند اما در کشورهای اروپایی پیچ و مهره را بسیار قوی‌تر از اتصالات جوشی می‌دانند. حال که با اسکلت فلزی بیشتر آشنا شدید؛ در ادامه به بررسی مزایای آن می‌پردازیم تا شما در نهایت راحت‌تر بتوانید اسکلت مناسب برای ساخت ویلا را انتخاب کنید.اسکلت فلزی

مزیت‌های اسکلت فلزی برای ساختمان

  •  وزن کم و به دنبال آن سبک بودن کلی ساختمان
  •  خاصیت ارتجاعی بالای فولاد
  •  مقاومت بالا نسبت به وزن زیاد
  •  مناسب برای ساختمان‌های مرتفع
  •  مناسب برای ساخت سوله
  •  یکنواختی در استحکام به دلیل تولید فلز در کارخانه‌های بزرگ
  •  بسیار بادوام و مقاوم
  •  انعطاف پذیر
  •  مقاوم در برابر ضربه یا نیروی دینامیکی
  •  پیوسته و همگن بودن قطعات فلزی به کار برده شده در آن
  •  مقاوم در برابر انفجار
  •  قابلیت ترمیم به وسیله پرچ، جوش و… در زمان عدم اجرای درست اشتباه محاسباتی
  •  نصب و راه اندازی سریع و ساده
  •  پرتی کم مصالح و فضا

اسکلت مناسب برای ساخت ویلا

 معایب اسکلت‌های فلزی

شاید یکی از مهم‌ترین معایبی که می‌توان برای اسکلت‌های فلزی از آن نام برد، این است که آنها در دمای بسیار بالا مثلاً ۵۰۰ الی ۶۰۰ درجه سانتیگراد به راحتی می‌توانند از محدوده مقاوم خود خارج شوند و کل سازه را با خطر جدی روبرو کنند. همچنین اسکلت‌های فلزی نسبت به اسکلت‌های بتنی بیشتر در معرض خوردگی و آسیب‌های بیرونی قرار می‌گیرند. البته برای این مشکل راه حل‌هایی وجود دارد اما هزینه اجرای این راه حل‌ها بسیار بالا است.

 مورد بعدی‌ای که در این زمینه میتونیم به آن اشاره کنیم، خاصیت کمانش سازه فلزی می‌باشد. البته این موضوع هم جزو مزیت‌ها و هم جزو محدودیت‌ها می‌باشد. اینکه قطعات کوچک فلزی در درازمدت در اثر فشار، تمایل به خم شدن دارند می‌تواند یکی از مشکلات این نوع سازه‌ها باشد.

 مورد بعدی در مورد اتصالات قطعات به یکدیگر است. ما به این نکته اشاره کرده‌ایم که یکی از راه‌های اتصال قطعات سازه به یکدیگر جوش دادن است. حال اگر به هر دلیل این کار به درستی انجام نشود، ممکن است کل سازه را با خطر جدی‌ای مواجه کند. به همین دلیل مهارت و دقت جوشکار، دقت مهندس ناظر، لوازم مورد استفاده در جوشکاری و… از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

تا به اینجای کار شاید فکر کنید که اسکلت مناسب برای ساخت ویلا اسکلت فلزی می‌باشد؛ اما باید به این نکته هم دقت کنید که هنوز با ویژگی‌های اسکلت بتنی آشنا نشده‌اید. همچنین هزینه اجرای چنین اسکلتی بسیار بالاست و بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند برای کاهش هزینه‌های خود، به دنبال این نوع اسکلت نروند.

سخن پایانی

ما برای اینکه مطالعه این مطلب خارج از حوصله شما عزیزان نباشد، ادامه این مبحث که شامل موضوعاتی ویژگی‌های اسکلت بتنی، مزایا و معایب آن و… است را در قسمت دوم که به زودی منتشر می‌شود، ادامه می‌دهیم.

7 عاملی که باعث کاهش هزینه های ساخت ویلا می‌شود
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top