همه آن چیزی که باید در مورد مبایعه نامه املاک بدانید

یکی از بازارهای پر سود سرمایه گذاری که افراد زیادی در آن به فعالیت مشغول هستند، بازار خرید و فروش ملک می‌باشد. مبایعه نامه ملک یکی از کلماتی است که در این حوزه زیاد به گوش می‌خورد. ما تصمیم داریم تا در ادامه این مقاله در مورد قوانین موجود در این رابطه با شما اطلاعاتی را در میان بگذاریم. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با جزئیات بیشتر در زمینه تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مبایعه نامه املاک چیست؟

مبایعه نامه نوعی قرارداد است که بین خریدار و فروشنده منعقد می‌شود. زمانی که فروشنده، ملک یا هر مال دیگر خود را در اختیار خریدار قرار می‌دهد و به ازای آن مبلغی را دریافت می‌کند، این قرارداد بین آن‌ها امضا می‌شود.

 بسیاری از افراد مبایعه نامه و قولنامه را با هم برابر می‌دانند اما باید بگوییم که این دو سند دارای تفاوت‌های بسیاری با هم هستند که در ادامه به این تفاوت‌ها خواهیم پرداخت.مبایعه نامه املاک

 فرق بین قولنامه و مبایعه نامه

 به عبارت ساده‌تر قولنامه به قراردادی گفته می‌شود که فروشنده و خریدار در آن شرایطی را برای یکدیگر قرار داده و آن را امضا می‌کند و بعد از اینکه تمام بخش‌های آن کامل شد و مدارک مورد نیاز جمع آوری گردید؛ مبایعه نامه تنظیم می‌شود. پس می‌توان گفت که مبایعه نامه نسبت به قولنامه، کامل و قابل استنادتر است.

اجزای مبایعه نامه ملک

 اگر شما تصمیم به امضاء مبایعه نامه ملک و یا هر جای دیگری را داشته باشید باید تمام مواردی که در معامله برایتان مهم است را در آن قید کنید. اجزای مهمی که در یک مبایعه نامه قانونی باید به آن اشاره شود عبارتند از:

  •  جزئیات معامله
  •  مشخصات فروشنده و خریدار
  •  شرایط انتقال مدارک
  •  موضوع معامله
  •  قیمت مورد توافق
  •  شرایط و آثار قرارداد
  •  شرایط تسلیم و تحویل
  •  شرایط ضمن عقد قرارداد
  •  تعهدات دو طرف معامله
  •  خسارات عدم انجام تعهدات
  •  امضای طرفین و شهود
ویژگی‌های قرارداد پیمانکاری ساختمان چیست؟
حتما بخوانید:

 امضاء مسئول معاملاتی یا مشاور املاک

 مواردی که در بالا به آنها اشاره شد ممکن است با توجه به محصول مورد معامله متغیر باشند. برای خرید زمین یا ملک، دفتر املاک باید تمام جزئیات را در سامانه ثبت کند و بعد از تأیید و دریافت کد رهگیری ۱۳  رقمی مبایعه نامه تأیید می‌شود.

به این ترتیب با استعلام از سامانه ثبت اسناد و املاک کشور جزئیات بیشتری در مورد ملک را می‌توان مشاهده کرد. در آخر هم متن از طریق سامانه و به وسیله مشاور املاک یک نسخه برای مشاور و یک نسخه برای فروشنده و همچنین یک نسخه برای خریدار چاپ می‌شود تا همگی دارای کد رهگیری و هولوگرام باشند.

 نکته

 در زمان امضای مبایعه نامه دقت کنید که حتماً تمامی جزئیات را به صورت کامل و درست بخوانید و نسخه نهایی را نیز از دفتر املاک دریافت کنید.

نکاتی که باید در زمان تنظیم مبایعه نامه به آنها توجه کنید:

 ۱. تنظیم مبایعه نامه قانونی

 توجه داشته باشید که مهم نیست این قرارداد بین چه کسانی نوشته می‌شود حتی اگر با نزدیک‌ترین فرد خانواده خود هم می‌خواهید معامله داشته باشید، حتماً به صورت قانونی یک مبایعه نامه تنظیم کنید.

 ۲. مشخصات هویتی فروشنده و ملک

 قبل از امضای قرارداد از صحت اطلاعات هویتی فروشنده و ملک مطمئن شوید. این کار را می‌توانید از طریق سامانه ثبت اسناد و املاک کشور و یا تحقیقات محلی انجام دهید.قرار داد معاملات ملکی

 ۳. شرایط پرداخت

 شرایط پرداخت می‌تواند در هر قراردادی با توجه به شرایط طرفین متفاوت باشد. برای مثال این پرداخت می‌تواند به صورت اقساطی و یا به صورت کامل انجام شود.

 ۴. شاهد

 به هیچ وجه حضور شاهد را فراموش نکنید و سعی کنید حتماً در زمان تنظیم مبایعه نامه دو نفر شاهد قابل اطمینان حضور داشته باشند.

سخن پایانی

 مبایعه نامه یک قرارداد کاملاً قانونی است که بین خریدار و فروشنده تنظیم می‌شود و در آن هویت طرفین معامله و همچنین شرایط قرارداد به صورت کامل و واضح قید می‌شود.

نکات قابل توجه برای داشتن یک معامله امن در خرید ویلا
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه ساخت ویلا در شمال و…، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top