همه چیز درباره بیمه مسئولیت ساختمان (قسمت 2)

ما در قسمت اول این مقاله درباره بیمه مسئولیت ساختمان صحبت کردیم و به موضوعاتی مثل انواع بیمه‌های مسئولیت، اصطلاحات مربوط به انواع بیمه مسئولیت و… پرداختیم. در ادامه گفته‌های خود را کامل خواهیم کرد.

عوامل مشخص کننده نرخ بیمه مسئولیت ساختمانی

 عوامل متفاوتی در مشخص کردن نرخ بیمه به صورت مستقیم نقش دارند که به دو قسمت کلی تقسیم می‌شوند و هر کدام از آنها موارد متعددی را شامل می‌شود. کارشناس بیمه مسئولیت ساختمان در مرحله اول خسارات وارد شده را بررسی و سپس نتیجه را اعلام می‌کند.بیمه مسئولیت ساختمان

قسمت اول: مواردی که به صورت مستقیم با پروژه مرتبط هستند

  • متراژ بنایی که جواز ساخت در آن در حال اجرا است.
  • نوع فعالیت ساختمانی کارفرما تعیین کننده نرخ بیمه مسئولیت می‌باشد.
  • نرخ بیمه بستگی به این دارد که ساختمان در چه مرحله‌ای از ساخت و ساز باشد و چه مقدار خطر در آن مرحله وجود داشته باشد.
  • استفاده از اسکلت بتنی یا فلزی در عملیات ساختمانی به صورت مستقیم در نرخ بیمه مؤثر است. چون میزان ریسک استفاده از اسکلت بتنی در پروژه‌های ساختمانی کمتر می‌باشد و به همین دلیل هزینه بیمه مسئولیت آن نیز کمتر از آن دسته از ساختمان‌هایی است که از اسکلت فلزی استفاده می‌کنند.

 قسمت دوم: مدت زمان بیمه مسئولیت

 شرکت‌های بیمه مدت زمان یک سال را برای صدور بیمه در نظر می‌گیرند. اگر فردی تقاضای صدور بیمه مسئولیت کمتر از ۳۶۵ روز برای عملیات ساختمانی داشته باشد، با توجه به اینکه ممکن است میزان ریسک در روزهای مشخص شده از پروژه ساختمانی بیشتر باشد، هزینه صدور بیمه نامه تغییر خواهد کرد.

همه چیز درباره بیمه مسئولیت ساختمان (قسمت 1)
حتما بخوانید:

 چه زمانی کارفرما باید به سازمان تأمین اجتماعی جریمه پرداخت کند؟

 همانطور که در مقاله‌های قبلی مجله ایستافرم اشاره کردیم؛ یکی از مراحل مهم برای شروع پروژه ساختمانی دریافت پروانه ساخت توسط کارفرما می‌باشد. اگر کارفرما برای دریافت پروانه ساخت از طریق شهرداری اقدام نکرده باشد، در صورت وقوع حادثه و ایجاد خسارت جانی یا مالی موظف است حق بیمه مربوطه را به همراه جریمه معادل ۲۵ درصد از اصل حق بیمه به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کند. هیچ جای نگرانی برای کارگر و کارمندان پروژه وجود ندارد و آنها از تمام حقوق خود برخوردار هستند.

 به این ترتیب؛ اگر در حین عملیات ساختمانی قرارداد بیمه مسئولیت با بیمه منعقد نشده باشد و در حین کار خسارت رخ دهد، بیمه تأمین اجتماعی تمام خسارت‌های ناشی از کار و حادثه اتفاق افتاده را به طور کامل از کارفرما دریافت می‌کند به فرد آسیب دیده تقدیم می‌کند. قیمت بیمه مسئولیت ساختمان با در نظر گرفتن تعهدات بیمه به صورت مختلف مشخص می‌شود. برای خرید بیمه مسئولیت ساختمان، کارفرمایان می‌تواند انواع بیمه‌ها را با توجه به تعهدات و قیمت‌های آنها با توجه به شرایط کاری و پروژه خود انتخاب و خریداری کنند.بیمه مسئولیت ساختمان

 هدف از بیمه مسئولیت ساختمان چیست؟

هدف از بیمه مسئولیت ساختمان جبران خسارتهای احتمالی از حوادث غیر مترقبه و پیش بینی نشده در حین انجام عملیات ساختمانی است. یکی دیگر از اهدافی که در این بیمه دنبال می‌شود، ایجاد آرامش خاطر و محیطی دلگرم برای کارگران و کارکنان پروژه عمرانی می‌باشد. در بیمه مسئولیت بیمه گذار در برابر خسارات وارد شده به اشخاص ثالث دارای مسئولیت است. محاسبه به صورت آنلاین در هر کدام از بیمه‌های مختلف در سایت‌های مشخص آنها قابل محاسبه می‌باشد.

 چه قسمت‌هایی شامل بیمه مسئولیت ساختمانی می‌باشد؟

 خسارت‌هایی که در حین عملیات ساختمانی رخ می‌دهند و شامل این بیمه می‌باشند عبارتند از:

  •  خسارت‌های مالی وارده به کارگران و کارفرمایان
  •  نقص عضو کارگران و کارفرمایانی که به صورت مستقیم با پروژه در ارتباط هستند.
  •  هزینه‌های پزشکی و درمانی ناشی از آسیب‌های وارده در حین عملیات ساختمانی
  •  فوت کارگران و کارکنان و افراد مرتبط با پروژه بجز کارفرما، مجری و ناظر پروژه و همچنین پرداخت خسارت‌های جانبی ناشی از آن
  • خسارتی که به تجهیزات و تاسیسات ساختمان مجاور آسیب وارد می‌کند.
  •  ریزش ساختمان مجاور در اثر گودبرداری و سایر عملیات‌های ساختمانی
  •  خساراتی که در حین پروژه به تاسیسات شهری، لوله‌های گاز و… وارد می‌شود.
  •  خودروهایی که در اطراف ساختمان پارک شده و در اثر سقوط مصالح دچار آسیب می‌شوند.
  •  افرادی که حین عبور از ساختمان دچار آسیب، نقص عضو یا حتی فوت می‌شوند.
  •  هر گونه خسارت جانی یا نقص عضو همسایه‌های مجاور
  • افرادی که به محل ورود احداث دچار خسارت جانی و یا فوت شدند.
اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان با رعایت یکسری نکات
حتما بخوانید:

 عواقب عدم استفاده از بیمه مسئولیت برای کارفرما چیست؟

 زمانی که یک پروژه ساختمانی شروع می‌شود، کارفرما وظیفه دارد تمام مسئولیت‌های حوادثی را برعهده بگیرد. بر عهده گرفتن تمام این مسئولیت به تنهایی ممکن نیست چون گاهی اوقات دیده می‌شود که بعضی حوادث در مراحل ساخت و ساز رخ می‌دهد که در بسیاری از مواقع افراد در آن دچار نقص عضو یا فوت می‌شوند.

 به این ترتیب؛ اگر کارفرما بیمه مسئولیت نداشته باشد، ناچار است تمام هزینه‌های ناشی از این حادثه را به تنهایی پرداخت کند که گاهی اوقات این هزینه آنقدر سنگین است که این امکان وجود ندارد. فشار روانی و مالی که به کارفرما وارد می‌شود به هیچ عنوان منطقی نیست به همین دلیل کار عاقلانه این است که حتماً بیمه مسئولیت در زمان شروع پروژه منعقد گردد.

آیا امکان پرداخت اقساطی بیمه برای کارفرما وجود دارد؟

 بسیاری از شرکت‌های بیمه برای حفظ رفاه و آرامش مشتریان خود که از تمام اقشار جامعه هستند؛ امکان پرداخت اقساطی را فراهم کرده‌اند. به این ترتیب؛ تا ۴۰ درصد مبلغ کل بیمه به صورت نقدی پرداخت می‌شود و سایر بخش‌های آن به صورت اقساطی قسط بندی می‌شوند.بیمه ساختمان توسط کارفرمایان

 سخن پایانی و جمع بندی

 بیمه مسئولیت ساختمان برای جبران خسارت‌های وارده به افرادی که در یک پروژه عمرانی در حال فعالیت هستند، اجرا می‌شود. اگر یک فرد که در حال فعالیت در یک پروژه ساخت و ساز است دچار حوادث ناگهانی شود و در این بین دچار آسیب گردد، بیمه خسارت آنها را پرداخت می‌کند. کارفرما موظف است برای رفاه حال کارکنان و کارگران خود از بیمه مسئولیت استفاده کرده و از آغاز تا پایان پروژه آن را در کنار پروژه خود به همراه داشته باشد.

اصول و روش‌های نقشه برداری از ساختمان
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه ساخت ویلا در شمال و…، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top