همه چیز درباره بیمه مسئولیت ساختمان (قسمت 1)

بیمه یکی از مواردی است که وجود آن باعث حفظ آرامش و راحتی خاطر مردم در موارد متفاوت می‌شود. بیمه مسئولیت ساختمان یکی از واجب‌ترین انواع بیمه‌هاست و به دلیل وجود خطر در زمان کار کردن کارکنان و کارگران ساختمانی از آن استفاده می‌شود. صنعت بیمه نقش موثری در رشد و توسعه اقتصاد ایران داشته است و انواع بیمه نامه‌ها در ارتباط با مشاغل متفاوت را در دسترس شهروندان قرار می‌دهد.

 همانطور که گفتیم؛ در مشاغل پر ریسک مثل ساختمان سازی، کارفرما موظف است کارگران ساختمانی خود را با استفاده از انواع بیمه‌های کاربردی بیمه کند و به نوعی به آنها دلگرمی و آرامش خاطر دهد. ما تصمیم داریم تا در ادامه این مقاله نکات کاربردی و مهمی را در مورد بیمه مسئولیت با شما عزیزان به اشتراک بگذاریم. اگر شما جزو کارفرماهایی هستید که تصمیم به بیمه کردن کارکنان خود دارند و یا به طور کلی به این زمینه علاقه مند هستید؛ پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.بیمه مسئولیت ساختمان

بیمه مسئولیت چیست؟

 بیمه‌ها انواع متفاوتی دارند که یکی از مهمترین آن‌ها بیمه مسئولیت بدنی با نام بیمه مسئولیت ساختمان می‌باشد. قرارداد این بیمه با هدف جبران خسارت‌های مالی یا جانی افرادی که در مراحل متفاوت پروژه ساختمانی فعالیت می‌کنند منعقد می‌شود.

 با توجه به اینکه مراحل مختلف ساخت و ساز شامل کارهای سنگین است و این امکان وجود دارد که خطراتی کارگران را تهدید کند، انجام بیمه مسئولیت ساختمان از طرف کارفرما یک کار ضروری شناخته می‌شود. در بسیاری از موارد، خسارت‌های ناشی از فعالیت‌های ساختمانی آنقدر سنگین هستند که کارفرما توانایی پرداخت خسارتهای آن را ندارد. به همین دلیل بیمه مسئولیت ساختمانی از مهمترین انواع بیمه‌های مسئولیت بدنی کارفرمایان نسبت به کارکنان می‌باشد.

اجرای موفق پروژه طراحی ساختمان با رعایت یکسری نکات
حتما بخوانید:

انواع بیمه‌های مسئولیت شامل چه مواردی هستند؟

 بیمه مسئولیت جزو بیمه نامه‌های اجباری است. به این صورت که کارفرمایان وظیفه دارند برای حفظ مال و جان افرادی که در مراحل مختلف ساختمانی مثل تخریب ساختمان، گودبرداری، ساخت و ساز و… مشغول به کار هستند، تمام کارکنان خود را بیمه کنند. بیمه مسئولیت به دو صورت بیمه مسئولیت ساختمانی بی نام و با نام وجود دارد.

 در بیمه مسئولیت با نام، کارفرما یک لیست کامل شامل کارکنانی که قرار است جزو بیمه باشند به همراه مشخصات کامل آنها به شرکت بیمه ارائه می‌کند. اما برای بیمه مسئولیت بی نام، نیازی به اسم افرادی که در پروژه ساختمانی مشغول به کار هستند نیست. در بیمه‌های بی نام کارفرما آدرس محل احداث ساختمان خود را در اختیار شرکت بیمه قرار می‌دهد و بیمه برای محل ساخت صادر می‌شود.

 لازم به ذکر است در انواع بیمه‌های بی نام، شخص بیمه گذار، کارفرمایان و افراد ناظر بر پروژه‌های ساختمانی، مشمول استفاده از آن نمی‌شوند. بهترین نوع بیمه مسئولیت برای هر ساختمان در حال احداث آنهایی هستند که شامل تمام خسارات و آسیب‌های وارده به کارگران می‌باشد.پروژه ساختمان سازی

 آشنایی با اصطلاحات مربوط به انواع بیمه مسئولیت ساختمان

آشنا بودن با اصطلاحات در این زمینه می‌تواند کمک خوبی به کارفرمایانی باشد که تصمیم آغاز پروژه ساختمانی دارند و برای این کار نیاز است که کارکنان خود را بیمه کنند. این عبارات و اصطلاحات عبارتند از:

 خسارت به آسیب بدنی: هر نوع خسارت یا آسیبی که در حین انجام عملیات ساختمانی باعث ایجاد جراحت در بدن فرد و یا نقص عضو و حتی فوت فرد می‌شود.

 نقص عضو: از کار افتادگی یا حذف عضوی از بدن را نقص عضو می گویند. کارکنانی که دچار این عارضه می‌شوند، می‌توانند دیه مربوطه را دریافت کنند و شامل بیمه مسئولیت بدنی خواهند شد.

دیه: منظور از کلمه دیه خسارت جانی وارده به فرد آسیب دیده می‌باشد و شخص مقصر باید طبق مصوبه مشخص که در آغاز هر سال شمسی تعیین می‌گردد، مبلغ خسارت را پرداخت کند.

 اشخاص ثالث: افرادی که رابطه‌ای با کار موضوع بیمه نداشته باشند را اشخاص ثالث می گویند.

 اماکن وابسته: منظور این واژه مکان‌هایی است که در یک عملیات ساختمانی به شکلی با پروژه ساختمانی در ارتباط هستند. مثل مکانی که کارگران در آنجا اقامت دارند.

 قاعده نسبی حق بیمه: زمانی که یک حادثه در پروژه ساختمانی رخ می‌دهد، یک سری اطلاعات نادرست از تعدادی از کارگران و سایر افراد به صورت غیر عمد ارائه می‌شود که در این صورت، پرداخت خسارت با در نظر گرفتن ریسک واقعی با بیمه‌ای که جهت وقوع حادثه و جبران خسارت ناشی از آن باید پرداخت شود، به حق بیمه حاضر پرداخت می‌شود.

 محدوده مشمول: تمامی مکان‌هایی که به شکلی با کار مورد نظر در ارتباط هستند، در صورت حادثه در محدوده مشمول بیمه قرار می‌گیرد.

 پیمانکاران فرعی: افرادی که یک بخش از پروژه ساختمانی را به دست گرفتند و در کنار پیمانکاران اصلی مشغول به کار هستند را پیمانکاران فرعی می گویند.بیمه ساختمان

فرق بیمه مسئولیت ساختمانی با بیمه حوادث ساختمانی چیست؟

 زمانی که کارفرما قبل از شروع یک پروژه ساختمانی برای بیمه مسئولیت اقدام می‌کند، در واقع تمامی افراد و کارکنان پروژه خود را تحت پوشش بیمه قرار می‌دهد تا در صورت وقوع حادثه احتمالی و بروز خسارات جانی و مالی، بتواند از بیمه مسئولیت خود استفاده کرده و خسارت‌های وارده را پرداخت کند.

بیمه حوادث ساختمانی مثل بیمه مسئولیت ساختمانی شامل تمامی کارکنان و کارمندان مربوط به یک پروژه نمی‌شود. بلکه برای هر شخص به صورت انفرادی بوده و لازم است هر فرد به صورت جداگانه بیمه شود. برای مقایسه این دو نوع بیمه می‌توان گفت که مناسب‌ترین و بهترین نوع بیمه برای جبران خسارات، بیمه مسئولیت ساختمان می‌باشد.

اصول و روش‌های نقشه برداری از ساختمان
حتما بخوانید:

 چه مواردی شامل بیمه مسئولیت ساختمانی نیست؟

بعضی از خسارت‌ها و آسیب‌های حادثه‌ای که در پروژه ساختمانی اتفاق می‌افتد، شامل بیمه نمی‌شوند و کارفرما نمی‌توانند خسارت آن را از بیمه دریافت کند. بیمه مسئولیت ساختمانی فقط آن دسته از خسارت‌هایی که مربوط به کارکنان و کارگرانی که در پروژه عمرانی مشغول به کار هستند را می‌پردازد و شامل خود کارفرما و ناظران اجرایی نیست.

 همچنین همسر، پدر، مادر و به طور کل افرادی که تحت تکفل بیمه گذار هستند؛ مشمول استفاده از بیمه نخواهند شد. به همین دلیل بعد وقوع حادثه برای هرکدام از کارفرمایان و یا مجریان پروژه، نمی‌توان از بیمه درخواست خسارت داشته باشند.

 هر نوع آسیبی که از بلایای طبیعی مثل سیل، زلزله و… که از اختیارات بیمه گذار خارج است رخ دهد، تنها در صورتی شامل بیمه می‌شود که کارفرما کاری را انجام دهد که در تشدید آنها به طور مستقیم نقش داشته و مؤثر باشد. همچنین آسیبهای وارد بر افرادی که در عملیات ساختمانی کار می‌کنند اگر به دلیل وقوع جنگ، اعتصابات و مواردی مثل این باشد به طوری که با کار مرتبط نباشد، مشمول بیمه مسئولیت ساختمانی نیست.

همچنین آسیب‌های وارده به افرادی که به دلیل عدم رعایت قوانین و نظامات دولتی رخ داده باشد هم شامل بیمه مسئولیت نخواهد بود. ترک‌های سطحی ایجاد شده توسط کارفرما در ساختمان مجاور در هنگام عملیات عمرانی در صورتی که ساختمان مجاور هنوز پابرجا باشد و لطمه جدی به آن وارد نشده باشد، شامل بیمه نخواهد بود.عملیات ساخت ساختمان

سخن پایانی

ما برای اینکه مطالعه این مطلب از حوصله شما عزیزان خارج نباشد، ادامه این مقاله که شاما مواردی مثل عوامل مشخص کننده نرخ بیمه مسئولیت ساختمانی، قسمت‌های شامل بیمه مسئولیت ساختمانی و… است را در قسمت دوم که بزودی منتشر می‌شود، ادامه می‌دهیم.

اصول تعمیر و نگهداری ساختمان و نکاتی درباره آن
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه ساخت ویلا در شمال و…، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top