موارد مورد استفاده از توسعه بنا یا اضافه اشکوب

اکثر ساختمان‌ها مشکل کمبود فضا را دارند. اگر دنبال راه حلی برای افزایش فضا هستید، توسعه بنا یا اضافه اشکوب برای افزایش فضای ویلا و یا ساختمان می‌باشد. در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با توسعه بنا یا اضافه اشکوب مطالب و نکات حائز اهمیتی برایتان عنوان کنیم، از این رو خواهشمندیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

ساخت یک طبقه روی پشت بام

اگر ویلای شما یک طبقه دارد و قصد دارید طبقه دیگری را به آن اضافه کنید، بهترین کار توسعه بنا یا اضافه اشکوب است. توسعه بنا یا اضافه اشکوب به اضافه کردن یک طبقه جدید در یک ساختمان گفته می‌شود. اگر شما تمایل داشته باشید طبقه دیگری را به ساختمانتان اضافه کنید، به این کار شما توسعه بنا گفته می‌شود. به عبارت دیگر به ساخت یک طبقه جدید بر روی ساختمان در ارتفاع یا اضافه کردن فضای جدیدی به فضای در دسترستان اضافه اشکوب گفته می‌شود.

 برای توسعه بنا باید چند مرحله را پشت سر بگذارید. در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم و توضیحاتی کلی برایتان انجام می‌دهیم.

 اولین مرحله

 گرفتن جواز ساختمانی: جواز ساختمانی در واقع همان مجوزی است که توسط شهرداری برای مالک یا پیمانکار صادر می‌شود و آن‌ها به وسیله پروانه ساخت می‌توانند ساخت و طراحی ویلا در شمال را شروع کنند. پس از دریافت جواز ساختمان می‌توانید برای اضافه اشکوب یا توسعه بنا اقدام کنید.

 درست است که شما در اضافه اشکوب اقدام به ساخت یک ویلای نو نمی‌کنید، اما قرار است قسمت و فضایی را به ساختمان خود اضافه کنید. این کار نیز مانند ساخت ویلا نیازمند دریافت مجوز ساخت از شهرداری می‌باشد.پس از دریافت جواز ساختمان می‌توانید برای اضافه اشکوب یا توسعه بنا اقدام کنید

 دلیل دریافت مجوز ساخت

شهرداری بعد از ارزیابی مصالحی که در ویلا مورد استفاده قرار گرفته است و بافت دیوار، می‌تواند به این سؤالات پاسخ بدهد:

  •  آیا تراکم و بافت دیوار توانایی یک طبقه دیگر بر روی خودش را دارد؟
  • طراحی توسعه بنا در خانه ویلایی‌تان چگونه است؟

اگر بخواهید بنایی را توسعه بدهید، ابتدا باید از شهرداری مجوز قانونی را بگیرید. اگر این کار را نکنید و شهرداری متوجه این موضوع بشود، بعد از چند اخطار، می‌تواند ساختمان را تخریب کند. بنابراین برای پیش نیامدن چنین مشکلاتی باید سند مالکیت ویلا را به شهرداری منطقه ببرید و برای دریافت مجوز برای توسعه بنا تقاضا کنید.

 دومین مرحله

 تشکیل دادن پرونده: در این مرحله در بخش بایگانی شهرداری، پرونده به نام شما تشکیل می‌شود و پس از جمع آوری مدارک مورد نیاز و تشکیل پرونده و تمام شدن کارها در شهرداری، شما را به سازمان نظام مهندسی معرفی می‌کنند تا ادامه کارتان را در آنجا انجام دهید.

 سومین مرحله

 بازدید و ارزیابی فنی از بنای ابتدایی ویلا: بعد از معرفی شدن به سازمان نظام مهندسی توسط شهرداری، یک کارشناس برای تأیید استحکام بافت و دیوارهای ویلا و تأیید کردن این که با اضافه کردن اشکوب مشکلی برای ساختمان به وجود نمی‌آید، یک کارشناس به ملک مورد نظر اعزام می‌شود و بعد از بررسی این کارشناس، خلاصه‌ای از شرایط ساختمان در فرمی پر می‌شود که خلاصه‌ای از جزئیات می‌باشد.

این جزئیات می‌توانند شامل: وضعیت کوچه‌ای که ساختمان شما در آن قرار دارد، میزان عبور و مرور عابران، مساحت ویلا و… باشند.

 پس از ثبت جزئیات کارشناس نظر خود را درباره وضعیت استحکام ویلا و بافت دیوار در گزارش خود وارد می‌کند و مشخص می‌کند که آیا ویلای شما توانایی اضافه اشکوب را دارد یا خیر.یک کارشناس برای تأیید استحکام بافت و دیوارهای ویلا و تأیید کردن این که با اضافه کردن اشکوب مشکلی برای ساختمان به وجود نمی‌آید،

 مرحله چهارم

 نقطه نظرات ناظر: ناظر ساختمان فرم بازدیدی که از طریق کارشناس در مرحله کارشناسی ویلا تهیه شده بود را به مالک ویلا می‌دهد و برای کامل شدن فرآیند ارزیابی ویلا و بازرسی در اختیار ناظر ساختمان قرار می‌گیرد. ناظر ساختمان نظرات خود را به طور کامل در این فرم ثبت می‌کند.

 فرم اضافه اشکوب: باید به این نکته توجه داشته باشید که در زیر این فرم مهر تأیید سازمان نظام مهندسی وجود داشته باشد تا فرم اعتبار داشته باشد.

7 نکته مهم در بازسازی خانه های قدیمی که باید بدانید!
حتما بخوانید:

 پنجمین مرحله

اعمال اصلاحات در صورت نیاز: اگر ویلای شما نیاز به تغییراتی برای توسعه بنا داشته باشد، بخش واحد ساختمانی این کار را انجام می‌دهد.

 مرحله ششم

برآورد هزینه‌ها و محاسبات مالی: این مرحله شامل هزینه‌هایی است که مربوط به نوسازی ویلا و هزینه‌های عوارض ساختمان می‌باشد و در قالب یک گزارش برآورد هزینه‌ها ثبت می‌شود و به مالک و شهرداری ارائه داده می‌شود. عوارضی را که واحد ساختمانی برآورد کرده است، مالک ویلا باید به شهرداری پرداخت کند تا بتواند به مرحله بعد برود.عوارضی را که واحد ساختمانی برآورد کرده است، مالک ویلا باید به شهرداری پرداخت کند تا بتواند به مرحله بعد برود.

 هفتمین مرحله

 انجام کارهایی که مربوط به بیمه می‌شوند: در این مرحله مالک ویلا باید حق بیمه را به طور کامل پرداخت کند و رسید پرداختی را نزد خود نگه دارد.

 هشتمین مرحله

 ارائه پیش نویس پروانه ساخت: این وظیفه بر عهده بخش واحد ساختمانی است که پیش نویسی از جواز ساخت را تنظیم کند. سپس مالک ساختمان می‌تواند کار خود را انجام بدهد.

مراحل لازم برای گرفتن مجوز ساخت ویلا کدام اند؟
حتما بخوانید:

 مرحله نهم

 ثبت پیش نویس پروانه ساخت در دبیرخانه: اگر پیش نویس پروانه ساخت در دبیرخانه شماره گذاری شود، دبیرخانه مجوز ساخت را در اختیار مالک قرار می‌دهد و مالک با داشتن این مجوز ساخت می‌تواند ساخت را آغاز کند.

سخن پایانی برای توسعه بنا یا اضافه اشکوب

 همان طور که در متن بالا مطالعه کردید، برای اضافه اشکوب باید 9 مرحله را پشت سر بگذارید تا جواز ساخت را دریافت کنید. پس از دریافت جواز ساخت می‌توانید به ساخت و توسعه بنای خود بپردازید. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که اگر بخواهید جواز را دریافت نکنید و از این مراحل چشم پوشی کنید ممکن است با مشکلات جدی در زمان ساخت و طراحی ویلا در شمال مواجه شوید. پس بهتر است تمامی این مراحل را دقیق و کامل انجام بدهید.

چگونگی ممکن بودن بازسازی ویلا با طراحی مدرن
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا پایان مقاله موارد مورد استفاده از توسعه بنا یا اضافه اشکوب ما را در وب سایت ایستا فرم همراهی نمودید. امیدواریم که از مطالعه مطالب گفته شده نهایت لذت را برده باشید و مطالب برایتان کاربردی، مفید، جالب و آموزنده واقع شده باشند. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل برای کسب اطلاعات بیشتر و مطالعه سایر مطالب مربوط به خواندن مقالات زیر اقدام کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top