چطور می‌توانیم مجوز ساخت و ساز بگیریم؟

مجوز ساخت و ساز برای افرادی که تصمیم دارند بعد از خرید زمین در آن به ساخت آپارتمان و یا ویلا بپردازند، یکی از ضروریات است. همچنین اگر فردی تصمیم داشته باشد که خانه قدیمی خود را بکوبد و به جای آن یک ویلای جدید و مدرن بسازد، باز هم باید از مراکز مربوطه مجوز ساخت دریافت کند.

 اگر شما تصمیم دارید که پروژه ساخت و سازی را شروع کنید که برای آن نیاز به دریافت مجوز می‌باشد، پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا با کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، راحت و اصولی‌تر بتوانید کارهای مربوط به آن را انجام دهید.مجوز ساخت و ساز

 مدارک لازم برای دریافت مجوز ساخت و ساز

  • برگ تعهد نظارت نقشه‌های اجرایی و برگ تعهد محاسب
  •  گواهی امضا شده در دفاتر اسناد رسمی
  • فرم تعهد مالک
  •  مدارک پرداخت عوارض زیربنا و نوسازی در سال جاری
  •  اصل و کپی سند مالکیت
  • جواب نامه اداره بیمه آب و برق و مخابرات
  • تکمیل شناسنامه ساختمان
  • مجوز تهیه نقشه با مهر و امضای طراح و تأیید واحد مهندسان ناظر و شهرسازی
  • تهیه پیش نویس پروانه عقد امضای پروانه

برای دریافت مجوز ساخت و ساز باید به کدام مراکز مراجعه کرد و چه مراحلی را انجام داد؟

احتمالاً همان طور که می دانید برای دریافت این مجوز باید به شهرداری هر شهر مراجعه کرد. در شهرهای بزرگ مثل تهران، این کار در دفاتر خدمات الکترونیک شهر هم انجام می‌شود و شما می‌توانید کارهای اولیه را از طریق این مراکز به مرحله خوبی برسانید.

کمی قبل‌تر به مدارک مورد نیازی که برای دریافت مجوز ساخت و ساز نیاز است اشاره کردیم و در ادامه می‌خواهیم به مراحلی که باید طی شوند یپردازیم:

تنظیم و تمدید پروانه ساخت برای ساخت و ساز ویلا در شمال
حتما بخوانید:

 بازدید ملک توسط کارشناس شهرداری

 به احتمال زیاد یکی از کارشناسان شهرداری برای بازدید ملک و تعیین طرح تفصیلی به ملک شما مراجعه می‌کند. بعد از اینکه شما پرونده دریافت مجوز ساختمان از شهرداری را در دفاتر پیشخوان تشکیل دادید؛ این کارشناس باید به ملک شما مراجعه کند تا موضوعاتی مثل هویت ملک، معماری، متراژ و… را مورد بررسی قرار دهد.

 بررسی عقب نشینی ملک

بعد از این که طرح تفصیلی و سایر موارد توسط کارشناس تأیید شد؛ بخشی به نام بروکف در شهرداری وجود دارد که پرونده شما برای دریافت مجوز ساخت و ساز به این مرکز ارجاع داده می‌شود. در این مرحله میزان عقب نشینی مورد نیاز ساختمان شما مورد بررسی قرار می‌گیرد و از شما خواسته می‌شود تا متراژ زمین و بنای خود را با توجه به اندازه که برای شما در نظر گرفته شده، عقب نشینی کنید.

 تهیه نقشه

 بعد از اینکه میزان عقب نشینی مشخص شد و متراژ نهایی زمین در دسترس تعیین گردید؛ شما برای شروع ساخت و ساز باید به سراغ تهیه نقشه مورد نیاز بروید. برای نقشه کشیدن نیاز به مهندسان و معماران با مهارت و با تجربه در این زمینه دارید. بعد از اینکه نقشه آماده شد، ایرادات آن توسط ناظر شهرداری اصلاح می‌شود و احتمال دارد که این مرحله چندین بار تکرار شود.مجوز ساخت ساختمان

 پرداخت عوارض شهرداری

 یکی از گزینه‌هایی که شما برای دریافت مجوز ساخت و ساز از شهرداری باید آن را انجام دهید، پرداخت عوارض شهرداری می‌باشد. به این صورت که تا زمانی که این عوارض پرداخت نشود، مجوز شما صادر نخواهد شد.

محاسبات مهندسی و دریافت مجوز ساخت و ساز

 بعد از این که مراحل قبلی را طی کرده و عوارض تعیین شده را پرداخت کردید، یک بار دیگر تمام محاسبات مهندسی و نقشه شما انجام می‌شود و توصیه‌های مربوط به بهینه سازی انرژی و از این دست موارد توسط شهرداری به شما ارائه می‌شود. این محاسبات و توصیه‌ها به اندازه‌ای مهم هستند که اگر شما در طی پروژه به آن عمل نکنید، ساختمان شما در هر مرحله‌ای که باشد، می‌توانند آن را تخریب کنند.

 در صورتی که تمامی مراحل را به نحو احسن انجام دهید، می‌توانید مجوز ساخت و ساز خود را از شهرداری دریافت کنید.

مدیریت پروژه ساخت و ساز + نکات مهم آن
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top