نکاتی که باید برای بازسازی خانه قدیمی خود آن‌ها را بدانید

با گذشت زمان و ایجاد تغییرات در بخش‌های مختلف زندگی هر شخصی، محیط اطراف آن هم باید متناسب با این تغییرات پیشرفت کند. بازسازی خانه قدیمی یکی از این تغییرات محسوب می‌شود. هر ساختمانی متناسب با مصالح و تکنولوژی‌های دوران خود ساخته می‌شود و کاملاً طبیعی است که بعد از گذشته زمان، این مصالح فرسوده شده و جایگزین‌های بهتری برای آ نها به بازار عرضه خواهد شد.

اصولاً افراد زمانی که تصمیم به بازسازی خانه قدیمی می‌گیرند، دانستن مواردی مثل دلیل نوسازی، هزینه‌های تعمیر خانه، مزایا و معایب اینکار و… برایشان مهم می‌شود. اگر شما تصمیم دارید تا به بازسازی خانه قدیمی خود بپردازید و در انجام آن مطمئن نیستید؛ به شما پیشنهاد می‌کنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا در مورد راهکارهای متفاوت و ویژگی‌های آن بازسازی، نکات مهمی را با شما در میان بگذاریم.بازسازی خانه قدیمی

 راهکارهای بازسازی ساختمان

 هر بنایی بعد از گذشت مدتی فرسوده می‌شود. یکی از دلایلی که می‌تواند به کاهش سرعت این فرسودگی کمک کند؛ رعایت استانداردها در مصالح و مواد اولیه، قوانین ساخت، اصول معماری و… است.

در بحث بازسازی خانه قدیمی، طول عمر ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است. میزان این طول عمر در کشورهای مختلف متفاوت است. برای مثال در کشورهای پیشرفته به دلیل سطح بالای استانداردهای ساخت و ساز، عموماً طول عمر بناها حدود ۱۰۰ سال است. اما متاسفانه در ایران طول عمر مفید بناها بین ۲۵ تا ۴۰ سال می‌باشد. به این ترتیب؛ بناهایی که بیشتر از ۲۵ سال عمر دارند به عنوان ملک کلنگی شناخته می‌شوند و نیازی به پرداخت مالیات ندارند.

 با توجه به میزان طول عمر در ایران در صورتی که عمر ساختمان بیشتر از ۲۵ سال شود، اگر تصمیم به تخریب آن نداشته باشید، حتماً باید بازسازی و نوسازی در آن انجام شود. در غیر این صورت سازمان نظام مهندسی تشخیص می‌دهد که این ساختمان امنیت لازم را برای ساکنان آن ندارد. بازسازی خانه قدیمی فقط به دلیل ایمن‌سازی و یا نوسازی بناها نیست؛ بلکه این کار می‌تواند اهداف مختلفی داشته باشد که در ادامه به هر کدام از آن‌ها می‌پردازیم.

7 نکته مهم در بازسازی خانه های قدیمی که باید بدانید!
حتما بخوانید:

اهداف متفاوت بازسازی خانه قدیمی

 بازسازی خانه قدیمی برای تنوع ظاهری ساختمان

 یکی از دلایلی که افراد به بازسازی خانه قدیمی خود دست می‌زنند، ایجاد تنوع ظاهری در قسمت‌های مختلف ساختمان است. مثلاً کاشی یا سرامیک‌های حمام و سرویس بهداشتی را عوض می‌کنند یا برای زیباسازی سقف از انواع سقف‌های کاذب مثل سقف کناف استفاده می‌کنند.

 بازسازی بخش‌های تخریب شده

 ممکن است به دلایل مختلفی مثل زلزله، طوفان، نشت لوله آب، رطوبت هوا و… قسمت‌های داخلی و یا حتی خارجی ساختمان دچار تخریب شود. در این صورت بازسازی خانه قدیمی به منظور مرمت آن بخش از ساختمان انجام می‌شود.

بازسازی خانه قدیمی برای گسترش فضای داخلی

گاهی اوقات بازسازی خانه قدیمی باعث ایجاد تغییر در نقشه اولیه ساختمان می‌شود. مثلاً تصور کنید شما یک ملکی را خریداری می‌کنید که دارای یک اتاق خواب است اما شما به تعداد اتاق خواب‌های بیشتری نیاز دارید؛ پس با بازسازی تغییراتی در فضای داخلی اعمال و یک اتاق جدی ایجاد می‌کنید. به این ترتیب؛ با بازسازی خانه قدیمی می‌توانید علاوه بر گسترش فضای داخلی خود تنوع در ظاهری نیز در آن ایجاد کنید.بازسازی ساختمان های فرسوده و قدیمی

 بازسازی برای ایجاد امنیت بیشتر

یکی از مهمترین و شاید اصلی‌ترین دلایلی که افراد دست به بازسازی خانه قدیمی خود می‌زنند، افزایش ایمنی ساختمان است. همانطور که گفته شد، گذشت زمان باعث فرسودگی قسمت‌های مختلف یک ملک می‌شود. بنابراین می‌توان با انجام بازسازی، باعث افزایش ایمنی ساختمان شد.

 مزیت‌های بازسازی خانه قدیمی

 قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل بازسازی خانه قدیمی نکاتی را با شما در میان بگذاریم؛ بهتر است در مورد مزیت‌های این کار صحبت کنیم. همه ما می دانیم که انجام هرگونه نوسازی و بازسازی به یک بودجه اولیه نیاز دارد.

زمانی که شما از مزیت‌های بازسازی خانه قدیمی اطلاع داشته باشید، به این نتیجه خواهید رسید که صرف این هزینه کاملاً به نفع شما خواهد بود، مشروط به اینکه تمامی استانداردها در تمام مراحل آن به خوبی رعایت شوند. در ادامه به مزیت‌های بازسازی خانه قدیمی می‌پردازیم و توضیح مختصری درباره هر کدام از آنها خواهیم داد.

 افزایش ارزش ملک

 با توجه به استانداردهایی که در زمینه املاک وجود دارد، شما با بازسازی خانه قدیمی خود می‌توانید بین ۸ الی ۱۲ درصد ارزش ملک خود را بالا ببرید. به این ترتیب بازسازی خانه قدیمی نسبت به تخریب و ساخت دوباره آن صرفه اقتصادی دارد.

ارزیابی هزینه ساخت ویلا چطور است؟
حتما بخوانید:

 صرفه جویی در منابع انرژی

در صورتی که شما در فرایند بازسازی خانه قدیمی به ترمیم بخش‌های مختلف مثل پنجره، در و به طور کلی، قسمت‌هایی که باعث هدر رفت انرژی می‌شوند، بپردازید صرفه جویی بسیار زیادی در منابع انرژی خواهید داشت. مثلاً در صورتی که یک پنجره دو جداره را جایگزین پنجره قدیمی کنید تا حد زیادی از هدر رفتن انرژی جلوگیری خواهید کرد.

 افزایش طول عمر ساختمان

 برای افزایش طول عمر ساختمان نیاز است به صورت مداوم هر چند سال نگهداری و ترمیم بخش‌های مختلف ساختمان بپردازیم. در صورتی که این کار انجام نشود به مرور زمان باعث فرسودگی بیشتر بنا خواهد شد و در نهایت مجبور به بازسازی می‌شوید.

به روز کردن ساختمان قدیمی با استفاده از تکنولوژی

 شما می‌توانید در روند بازسازی خانه قدیمی خود از تکنولوژی‌های متفاوت استفاده کرده و به طور کلی استانداردهای ملک خود را افزایش دهید. مثلاً استفاده از سیم کشی یا لوله‌های جدید و… از این موارد هستند.بازسازی خانه قدیمی

مراحل بازسازی خانه قدیمی

در ادامه به اصول و نکات مربوط به هر کدام از مراحل بازسازی خانه قدیمی می‌پردازیم.

تعیین هدف

 قبل از اینکه شروع به انجام بازسازی کنید، باید هدف خود را از این کار مشخص کنید. در قسمت بالایی مقاله اهداف متفاوت از بازسازی خانه قدیمی گفته شد.

مشورت کردن با یک پیمانکار حرفه‌ای

به شما پیشنهاد می‌کنیم که قبل از شروع به کار با یک پیمانکار حرفه‌ای در زمینه بازسازی خانه قدیمی خود مشورت کنید تا هزینه‌های لازم برای این کار را تخمین بزند.

 تهیه یک مکان جدید برای سکونت موقت

 با توجه به اینکه مراحل مختلف بازسازی خانه قدیمی با سر و صدای زیاد و کثیف کاری همراه است؛ پیشنهاد می‌کنیم که در طی انجام این پروژه مکان دیگری را برای سکونت خود در نظر بگیرید.مدرن کردن قسمت های مختلف خانه در فرایند بازسازی

 دریافت مجوز بازسازی در صورت لزوم

اصولاً برای تغییرات بخش‌های داخلی و خارجی خانه خود نیازی به دریافت مجوز نیست اما تغییراتی که شامل تغییر در ساختار ستون‌های خانه، نصب آسانسور، جابجایی دیوار و… باشد، باید از شهرداری مجوز دریافت کنید.

تهیه مصالح اولیه

 پیشنهاد می‌کنیم که تمام موارد مورد انتظار خود را با پیمانکار خود در میان بگذارید و تمامی انتخاب‌های خود مطمئن شوید و مطابق با آنها تمامی مصالح و مواد اولیه خود را تهیه کنید. چون ایجاد تغییرات در وسط پروژه، کار را هم برای شما و هم برای پیمانکار سخت خواهد کرد.

عایق کاری

در بیشتر موارد ممکن است مجبور به تخریب یک لایه از بخش‌های متفاوت مثل سرویس بهداشتی، آشپزخانه و… شوید. در این شرایط به یاد داشته باشید که این زمان، بهترین موقعیت برای عایق کاری فضای مورد نظر شما است.

 سخن پایانی

 بازسازی خانه قدیمی یکی از بهترین روش‌ها برای افزایش طول عمر و ایمنی بنای شما محسوب می‌شود. شما در این موقعیت می‌توانید امکانات زیادی را به خانه خود اضافه کنید و با این کار ارزش ملک خود را افزایش دهید.

بازسازی کردن ساختمان چیست؟ + چه تفاوتی با نوسازی دارد؟
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top