نگاهی دقیق به مراحل صفر تا صد ساخت ویلا

رومیان اولین کسانی بودند که ویلا را در بزرگ‌ترین باغ‌هایشان ساختند و زندگی را در اینچنین مکان بزرگی تجربه کردند. اما این روزها، نام ویلا و یا خانه‌های ویلایی، از تمام نقاط جهان به گوش می‌رسد، همه جا صحبت ازآن است. عموم افراد جهان، تجربه یک زندگی خوب را در چنین محیطی عملی می‌دانند. با این که سال‌های گذشته ساخت ویلا فقط به سبک ایتالیایی انجام می‌شد؛ اما این روزها، معماری ویلا انواع متفاوتی دارد و سازنده، بر حسب سلیقه و البته بودجه مالی‌اش، می‌تواند از بین ده‌ها طرح موجود یکی را انتخاب کند.

مدتی است که ساخت و طراحی ویلا در شمال رونق گرفته و استقبال از ویلا بیش از گذشته شده است. دلیل آن می‌تواند افزایش آلودگی شهری باشد، خستگی انسان از دغدغه‌ها و فشارهای کاری و… باشد. ساخت ویلا و پیمانکاری آن، مراحلی دارد و نیازمند اطلاعاتی است. در ادامه با ما همراه باشید.مراحل ساخت ویلا

شمال و ساخت ویلا

ساخت و طراحی ویلا در شمال آن قدرها هم ساده نیست و در طی انجام آن با چالش‌هایی رو به رو خواهید شد. ویلا، ساختمانی در محوطه بازاست. خوب می‌دانیم ساخت ویلا در مکانی خشک لطفی ندارد یا احداث ویلا در جایی بدون منظره، عملاً دور ریختن پول است. به عبارتی شاید شما یک منزل مسکونی را در هر زمین و هر محلی بسازید؛ اما وقتی بحث ویلا مطرح است، شرایط کمی فرق می‌کند. نوع زمین، سرسبزی منطقه، دید یا منظره، خاک مناسب برای رشد گیاهان و… دارای اهمیت زیادی می‌باشند.

مروری بر مراحل پیمانکاری ساخت ویلا

قبل از آن که بتوان آجری بر روی زمین قرار داد و ساخت ویلا را شروع کرد؛ نیاز است مجوزهای لازم از سازمان‌های مربوطه گرفته شوند. فرض می‌کنیم که این مراحل را پشت سر گذاشته‌اید، نقشه مورد نظر را به تأیید یک مهندس معمار رسانده‌اید و خلاصه این که همه چیز برای شروع فرآیند ساخت ویلا آماده و مهیاست.

نشانه‌گذاری

اولین قدم نقطه‌گذاری زمین است. این کار با احتساب جدول خیابان، شرایط ملک همسایه و البته نقشه‌ای که در اختیار داریم، انجام می‌شود. در این مرحله، آن چیزی که نشانه‌گذاری می‌شود، دو نقطه از زمین است.

برای این که دو نقطه ذکر شده قابل تشخیص باشند، دو میلگرد 30 سانتی‌متری را برروی آن‌ها قرار می‌دهیم. با کمک گرفتن از یک ریسمان، دو نقطه را به هم متصل می‌کنیم، سپس گونیایی بزرگ در دست می‌گیریم و در راستای پیدا کردن سومین نقطه، که به کمک رابطه فیثاغورث تعیین می‌شود، تلاش می‌کنیم. نیاز است نقطه چهارم را هم پیدا کنیم. برای رسیدن به این هدف، از یک متر استفاده می‌کنیم.مراحل ساخت و پیمانکاری ویلا

مرحله گچ‌ریزی

نقاط را تعیین کردیم و نشانه‌گذاری را انجام دادیم، مرحله بعدی، گچ‌ریزی است. بین نقاط تعیین شده از مرحله قبل، گچ‌ریزی را شروع خواهیم کرد.

بعد از آن که گچ‌ریزی به پایان رسید، نیاز است عملیات خاک‌برداری شروع شود. اول، ناظر و یا پیمانکار تعیین می‌کند چه نوع خاک‌برداری باید انجام شود، سپس به وسیله بیل مکانیکی و یا لودر، خاک‌برداری شروع خواهد شد.

رگلاژ

مرحله بعد، رگلاژ و تسطیح است. از آن جایی که در مرحله خاک‌برداری بخاط نوع شانه بیل، دانه‌های خاک کمی ضعیف شده‌اند، مقداری از این خاک، حدود 10 تا 25 سانتی متر از آن، با کمک کارگران و استفاده از بیل رگلاژ می‌شود.

بعد از آن استفاده از بتن، اگر روش اجرای پی به شکل رادیه ژنرال بوده است، نیاز است بتن‌ریزی را در تمامی قسمت‌های آرماتورگذاری انجام دهیم. در غیر این‌صورت، با کمک گرفتن از قالب‌هایی که از جنس چوب و یا فلز هستند، در مکان‌های مورد نظر (محل‌هایی که فونداسیون در آن جا عملی خواهد شد)، با کمک گرفتن از یک بتن، که عیار ثبت شده برای آن 150 است، 5 تا 10 سانتی‌متر از خاک را در محل‌های ذکر شده می‌ریزیم.مراحل پیمانکاری ویلا

مرحله قالب‌ریزی در ساخت و طراحی ویلا در شمال

مرحله قالب‌ریزی تنها به یک روش انجام نمی‌شود و انواع گوناگونی دارد. معمولاً برای قالب‌بندی از آجر، چوب، فایبرگلاس و یا فلز استفاده می‌کنند. لازم به ذکراست که انتخاب آجر، نسبت به سایر گزینه‌ها، باعث ایجاد تفاوت‌هایی می‌شود.

به مرحله رامکا رسیدیم، پس از آن که در محل فونداسیون بتن‌ریزی را به پایان رسید، زمان آن است که از میلگردهای عرضی تحت نام رامکا استفاده کنیم. این میلگردها که به تعداد 4 عدد انتخاب می‌شوند، باید به اندازه ابعاد ستون باشند. با این کار محل دقیق ستون‌ها کاملاً واضح، مشخص می‌شود.

نوبت به قالب‌گذاری ستون‌ها می‌رسد

در مرحله بعدی از ساخت ویلا نیاز است ستون‌ها هم قالب‌گذاری شوند. قالب‌هایی که در این مرحله مورد استفاده قرار می‌گیرند، جنس‌های متفاوتی دارد. این قالب‌ها می‌توانند از جنس چوب، فایبرگلاس و فلز باشند. بتن‌ریزی در چنین قالب‌هایی تحت نظارت‌های دقیق و کنترل‌های ناظر انجام می‌شود.

به گفته متخصصین این حوزه، از آن جاییکه ممکن است زمان بتن‌ریزی، شاهد جدا شدن دانه‌های خاک باشیم، بهترین کار این است که بتن‌ریزی را در ارتفاعی کمتر از یک متر انجام دهیم. زمانی که کار بتن‌ریزی آخرین ستون هم تمام شد، صبر می‌کنیم تا دست کم 48 ساعت زمان بگذرد، سپس می‌توان قالب‌ها را باز کرد. لازم به ذکر است که این قالب‌ها را باید قبل از انجام عملیات، روغن‌کاری کرد. این کار مانع چسبیدن بتن به قالب می‌شود.

انواع فونداسیون در ساخت و ساز + معرفی 4 نوع آن
حتما بخوانید:

استفاده از شمع

پس از آن باید شمع‌گذاری را انجام شود. این شمع‌ها می‌توانند چوبی یا فلزی باشند. محل قرارگیری آن‌ها، در قسمت‌های زیرین پودرهای بتنی است. بعد از آن که قرار دادن شمع‌ها به پایان رسید، کار قالب‌گذاری در زیر سقف‌ها شروع می‌شود. سپس میلگرد گذاری‌ها را انجام می‌شوند و در آخر هم بعد از بستن خاموت‌ها به کمک سیم‌هایی مفتولی، آویزها را به کار می‌گیرند.

مرحله تیرچه‌گذاری

حال نوبت به تیرچه‌ها می‌رسد. زمانی که آویزها به کار گرفته شدند، تیرچه‌ها مطابق با نقشه مورد استفاده قرار می‌گیرند. متخصصان حوزه ساخت و طراحی ویلا در شمال توصیه می‌کنند که یک فاصله 48 سانتی متر از اکس تا اکس تیرچه‌ها لحاظ شود. هم زمان با قرار دادن تیرچه‌ها در محل‌های موردنظر، یونولیت هم استفاده می‌شود. در آخر هم استفاده از میلگردهای تقویتی، مطابق با نقشه طراحی شده، کاملاً ضروری است.

قالب‌گذاری سقف

زمانی که کارهایی که در بالا، درمورد ساخت و طراحی ویلا در شمال کشور، به آن‌ها اشاره کردیم، به پایان رسید، باید قالب‌هایی که در قسمت سقف به کار گرفته شده‌اند را با کمک سیم‌های مفتولی به یکدیگر محکم ببندیم. در کنار این سیم‌های مفتول، سیم‌های دیگری هم از نوع حرارتی وجود دارند که بستن آن‌ها هم الزامی است. برای بستن سیم‌های حرارتی، می‌توان از میلگردهای 6 و یا 8 استفاده کرد. بعد از آن که پاک‌سازی سقف به پایان رسید، نیاز است بتن‌ریزی انجام شود. به توصیه متخصصان، بهترین کار برای بتن‌کاری سقف، خرید بتن‌های آماده از کارخانه و استفاده از آن‌ها است.

از آن جاییکه این احتمال وجود دارد که بتن‌ها دچار کرم زدگی شوند، حتماً نیاز است بعد از آن که بتن‌ها را صاف کردید، حباب‌های موجود در آن را با استفاده ازدستگاه ویبراتور از بین ببرید. بعد از گذشت یک روز از اتمام بتن‌کاری، باید به مدت یک هفته، بتن‌ها مرطوب شوند. این کار به تکرار یک هفته‌ای نیاز دارد. عده‌ای بر این باورند که می‌توان با مرطوب کردن گونی‌های استفاده شده در سقف، مانع از تبخیر زودهنگام آب بتن شد. بعد از گذشت یک هفته، می‌توان قالب‌ها را برداشت.صفر تا صد ساخت ویلا

مراحل آخر ساخت و طراحی ویلا در شمال

زمانی که کار سقف به پایان رسید، عملیات خرپاسازی انجام می‌شود. سپس دیوارچینی شروع می‌شود. زمانی که دیوارچینی به پایان رسید، نازک‌کاری قسمت‌های داخلی را آغاز می‌کنیم. نوبت به تأسیسات و امکانات داخلی ویلا می‌رسد. لوله‌کشی‌ها باید با کیفیت و البته با استفاده از افراد متخصص انجام شوند. کاشی‌کاری کف و بخش‌هایی مثل سرویس بهداشتی، از کارهای بعدی است. در و پنجره‌ها را نصب می‌کنند و در نهایت کلید و پریزها را جاگذاری می‌شوند. اگر نیاز باشد، رنگ‌آمیزی انجام می‌شود. ضمن این که نمای بیرون ساختمان را هم کامل می‌کنند. و به این ترتیب؛ ویلا آماده استفاده می‌شود و می‌توان در آن زندگی متفاوتی را تجربه کرد.

سخن پایانی

پیمانکاری ویلا، مثل دیگر ساختمان‌ها، با شرایط ویژه و منحصر به فردی همراه است. داشتن دقت در مراحلی که در بالا ذکر شد، باعث می‌شود نتیجه نهایی، مطابق با خواست و نیاز شما باشد.

نظارت بر اجرای پروژه های ساختمانی دارای چه مراحلی می‌باشد؟
حتما بخوانید:

ممنون از اینکه تا انتهای این مقاله همراه وب‌سایت ایستافرم بودید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن، برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرد؛ استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top