هزینه و روش گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای (قسمت 2)

ما در قسمت اول این مقاله درباره مواردی مثل روش گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای، نکات مورد نیاز برای تنظیم قولنامه و… صحبت کرده‌ایم. در ادامه گفته‌هایمان را کامل خواهیم کرد.

ضرورت گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای

 یکی از دلایل مهمی که ملک قولنامه‌ای حتماً باید اقدام به گرفتن سند کند؛ جلوگیری از ایجاد مشکلات احتمالی در این زمینه می‌باشد. گاهی اوقات به هر دلیلی یک یا هر دو طرف معامله در تاریخ مشخصی که قرار بوده در دفتر اسناد رسمی حاضر شوند، حضور پیدا نمی‌کنند و در همین دلیل برای پیگیری این مسئله باید به دادگاه مراجعه شود.

 زمانی که شما برای گرفتن سند اقدام می‌کنید، اگر ملک دارای خلافی باشد مشخص خواهد شد. تنظیم سند برای این نوع املاک با اما و اگر های متفاوتی همراه است. برای مثال ممکن است گرفتن سند برای مالک جدید سختی‌های زیادی به همراه داشته باشد. به همین علت بهتر است با استعلام از شهرداری، حدود دقیق ملک مورد نظر خود را تعیین کرده و در مرحله آخر مطابق با نقشه موجود هزینه ملک را به فروشنده پرداخت کنید.گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای

 شرایط لازم برای گرفتن سند ملک قولنامه‌ای

 از نظر قانونی باید وضعیت زمین و ساختمان مورد نظر ای که فاقد سند رسمی است مشخص شود. برای گرفتن سند ساختمان یا زمین‌های کشاورزی، باید پلاک ثبتی آن‌ها ثبت و مشخص باشد. لازم است این نکته را بدانید که صرفاً برای املاکی می‌توان درخواست سند رسمی کرد که دسترسی به مالک اصلی یا یکی از وراث آن امکان‌پذیر باشد.

 اگر مالک به هردلیلی مفقود الاثر باشد و ملک دچار مشکل حقوقی نیز باشد، سند برای آن صادر نخواهد شد. برای املاکی که وقفی هستند متقاضی دریافت ملک با حق احداث اعیانی در اداره خود هستند و به هر دلیلی موفق به دریافت سند نشده باید برای گرفتن سند قانونی اقدام کند.

 همچنین لازم به ذکر است اراضی ملی و وابسته به مؤسسات دولتی شامل دریافت سند نمی‌شوند. املاکی که فاقد بنایی در داخل خود هستند حتی اگر محصور یا غیر محصور باشند، سند رسمی برایشان صادر نخواهد شد. برای ساختمان‌هایی که امکان دریافت سند رسمی وجود دارد مدت زمان مشخص و مدت انقضا وجود نخواهد داشت و هر زمان که از نظر قانونی تأیید شود مراحل لازم دریافت سند طی خواهد شد.دریافت سند رسمی برای ملک قولنامه ای

اقدامات لازم برای دریافت سند ملک قولنامه‌ای

قبل از اینکه اقدام به هر کاری برای دریافت سند رسمی کنید، باید از وجود مدارک لازم در این زمینه مطمئن باشید. مهم‌ترین مدرکی که در این مرحله نیاز خواهید داشت، کپی سند مالکیت است. این سند شامل سند اولیه است که متقاضی را به مالک اولیه ارتباط می‌دهد. برای ملک‌های مشاعی هم نیاز به سند مالکیت به نام متقاضی نیست و باید وکالت نامه وجود داشته باشد.

در مرحله بعد باید مختصات ملک در یک فایل مشخص به مراجع مربوطه ارائه شود. بعد از این که از کامل بودن مدارک مطمئن شدید؛ متقاضی دریافت سند باید به مهندس نقشه کش نظام مهندسی مراجعه کرده و یا اینکه با یک کارشناس رسمی نقشه کشی هماهنگ کند تا بعد از بازدید از ملک، نقشه مربوطه را به او تحویل دهد. بعد از آماده شدن نقشه توسط مهندس و اضافه شدن نکات لازم، در اختیار متقاضی قرار خواهد گرفت.

در مرحله بعد مدارک مورد نیاز که شامل شناسنامه و کارت ملی متقاضی، کپی سند مالکیت اولیه، کپی همه قولنامه‌های اسنادی، سند مالکیت برای املاک مشاعی، توضیح صفحات انتقال و صفحه حدود ملک می‌باشد در یک فرمت مشخص اسکن شده و به همراه فرم گواهی تعیین مختصات ملکی به صورت اکسل ارائه می‌شود. سپس باید فیش بانکی مربوطه پرداخت و فرم درخواست پذیرش برای سند تکمیل شود و بعد از سپری کردن این مراحل شماره ورود به سامانه دریافت گردد.

 بعد از اینکه تمامی این مراحل طی شد لازم است به یک کافی نت یا دفتر اسناد رسمی مراجعه کرده و فرم درخواست پذیرش را تهیه کنید. بعد از دریافت شماره ورود به سامانه باید به قسمت تکمیل درخواست وارد شده و در صفحه‌ای که در سامانه طراحی شده است، تکمیل تقاضای خود را با وارد کردن شماره ملی انجام دهید. بعد از این که درخواست شما ثبت شد، مدارک آماده شده از طریق پست، به واحد ثبتی ارسال می‌شود و کد رهگیری ۲۰ رقمی از دفتر پستی دریافت می‌گردد. در نتیجه بعد از انجام مراحل پستی شما می‌توانید با استفاده از شماره ورود و کد رهگیری، ثبت تقاضای خود را تکمیل کرده و شماره پرونده دریافت کنید.

چقدر در مورد اقاله یا تفاسخ قرارداد ملکی اطلاعات دارید؟
حتما بخوانید:

 هزینه گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای به چه صورت است؟

معمولاً هزینه گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای بیشتر از املاک معمولی است؛ به همین دلیل لازم است قبل از خرید این نوع املاک، استعلام‌های لازم از شهرداری گرفته شود تا در آینده متحمل هزینه‌های سنگین برای گرفتن سند نشوید. هزینه‌هایی که باید در این زمینه پرداخت شوند عبارتند از:

  •  هزینه ثبت قولنامه در سیستم سراسری که در دفاتر به اندازه ۵ درصد از ارزش ملک از طرفین معامله دریافت خواهد شد.
  •  دریافت هزینه خلافی و نوسازی از فروشنده توسط شهرداری
  • پرداخت نقل و انتقال به دارایی
  • پرداخت مالیات در صورت اجاره بودن ملک
  • تقسیم هزینه دفترخانه بین خریدار و فروشنده

گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای

 سخن پایانی و جمع بندی

 قولنامه به معنای تعهدی است که بین خریدار و فروشنده در یک معامله ملکی امضا می‌شود و معمولاً این موضوع در دفترخانه یا دفتر مشاور املاک به رسمیت شناخته خواهد شد. به عبارت ساده‌تر؛ قولنامه توافقی است که بین دو طرف معامله انجام می‌شود اما ملک مورد نظر دارای سند رسمی نیست. به همین دلیل شما باید از صحت اطلاعاتی که در قولنامه ذکر شده اطمینان حاصل کرده به استعلام از شهرداری بپردازید.

برای استعلام سند ملک باید چه کار کنیم؟
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه خرید و ساخت ویلا در شمال و…، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top