چقدر در مورد کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اطلاعات دارید؟

 آیا تا به حال نام کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را شنیده‌اید؟ چقدر در این زمینه اطلاعات دارید؟ در چند سال اخیر با توجه به افزایش فعالیت در زمینه ملک و بازار مسکن، شاهد افزایش تعداد بنگاه‌های معاملاتی و املاک نیز بوده‌ایم. بسیاری از مردم ترجیح می‌دهند که برای گذراندن اوقات فراغت و یا سرمایه‌گذاری در مسیری درست و ایمن، به خرید ویلا در استانهای شمالی بپردازند.

 با توجه به افزایش درخواست‌ها در این زمینه، لازم است تا مشاوران املاک و مردم اطلاعات خود را در این حوزه افزایش داده و با اطلاعات کامل‌تری در این مسیر قدم بگذارند. از مهمترین موضوعاتی که هر شخصی باید از آن مطلع باشد، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری است. ما تصمیم داریم تا در ادامه این مقاله به طور کامل به بررسی عملکرد این کمیسیون بپردازیم. حتماً تا انتها با ما همراه باشید.کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چه کاربردی دارد؟

 احتمالاً بارها این مورد را شنیده‌اید که برخی از پروژه‌های ساخت و ساز با تخلفاتی همراه بوده‌اند. برای مثال بسیاری از افراد فعال در زمینه ساخت ویلا در شمال، از حد مجازی که شهرداری در پروانه ساختمان تعیین کرده عبور می‌کنند و در دل مناطق ساحلی و جنگلی به ساخت و ساز می‌پردازند. در این شرایط کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری اهمیت پیدا می‌کند و کاربرد آن بررسی تخلفات مربوط به پروژه‌های ساختمان سازی است.

 اگر شما تصمیم دارید که از ۰ تا ۱۰۰ پروژه را خودتان انجام دهید؛ یعنی در مرحله اول زمین مناسب بخرید و بعد با توجه به سلیقه شخصی خود به ساخت ویلا بپردازید؛ باید بدانید که قبل از اجرای پروژه نیاز به دریافت یک سری مجوز و پروانه ساخت خواهید داشت. در صورتی که در روند اجرای پروژه شما تخلفی وجود داشته باشد، ماموران شهرداری از ادامه روند ساخت و ساز جلوگیری خواهند کرد. به طور کلی می‌توان گفت کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری با هدف جلوگیری از پروژه‌های ساخت و ساز غیر مجاز و همچنین رسیدگی به تخلفات در این زمینه برای ساختمان‌های دارای پروانه راه اندازی شده است.

چطور می‌توانیم مجوز ساخت و ساز بگیریم؟
حتما بخوانید:

 اعضای تشکیل‌دهنده کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری چه کسانی هستند؟

کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری زیر نظر شهرداری هر منطقه فعالیت می‌کند اما به طور کلی به صورت یک واحد مدیریت می‌شود و شامل اعضای زیر است:

  •  نماینده وزیر کشور یا نماینده فرمانداری در هر منطقه
  •  نماینده شورای شهر اسلامی شهر مورد نظر
  • نماینده شهرداری
  • نماینده وزارت دادگستری مرتبط با همان شهر

در حال حاضر کمیسیون ماده ۱۰۰ در تمامی شهرها فعال بوده و همه اعضا به جز نماینده شهرداری حق رأی دارند.

روش اجرای کمیسیون ماده ۱۰۰ به چه صورت است؟

 تا اینجا در مورد کارکرد و اهمیت این کمیسیون با هم صحبت کردیم. در ادامه در مورد روش اجرای آن اطلاعات مفیدی را با شما عزیزان به اشتراک خواهیم گذاشت. همانطور که می‌دانید اگر این کمیسیون در شهرداری وجود نداشته باشد، تخلف پیمانکاران و سازندگان بسیار افزایش می‌یابد و همین موضوع باعث می‌شود تا زیبایی و کارکرد شهر تحت تأثیر قرار بگیرد.

 به عنوان مثال؛ تصور کنید تعداد زیادی ویلا و آپارتمان خارج از محدوده مشخص شده توسط شهرداری ساخته شود و حتی در زمین‌های خود عقب نشینی هم نکنند! این موضوع باعث می‌شود تا عرض خیابان تحت تأثیر قرار بگیرد و بافت شهری به شدت زشت و مشکل ساز شود.ساخت و ساز

 مراحل اجرای این کمیسیون به ترتیب زیر خواهد بود:

 در مرحله اول زمانی که شهرداری از تخلف پیمانکار و یا کارفرمایی با خبر شد، اقدامات لازم برای جلوگیری از ادامه روند ساخت و ساز را انجام می‌دهد. این نکته لازم به ذکر است که به هیچ وجه شهرداری حق تخریب ملک در این مرحله را نخواهد داشت و صرفاً باید از ادامه کار جلوگیری کند. در مرحله بعدی معمولاً باید پروژه مورد نظر را به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بفرستند. بعد از انجام بررسی‌های لازم توسط اعضای کمیسیون، از مالک یا صاحب پروژه درخواست می‌شود تا در بازه ۱۰ روزه توضیحات خود را در مورد تخلف انجام داده ارائه کند.

 در صورتی که مالک نتواند توضیحات خود را به صورت مکتوب به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تحویل دهد، اعضای کمیسیون طبق توافقی که قبلاً انجام شده به مدت یک ماه موضوع را کاملاً تخصصی بررسی کرده و تصمیم نهایی را انجام می‌دهند. مدت زمان مذکور حداکثر تا ۲ ماه قابل انجام است و اگر در این مدت از طرف مالک اقدامی انجام نشود، مسئولیت اجرای تصمیم به شهرداری واگذار خواهد شد.

 در صورتی که رأی نهایی کمیسیون تخریب ملک باشد، مالک باید طبق قانون عمل کند. در غیر اینصورت شهرداری شخصاً وارد کار خواهد شد و حتی هزینه تخریب را هم از مالک دریافت خواهد کرد. گاهی اوقات تخلف فقط برای افزایش مساحت ساخت خارج از محدوده تعیین شده توسط شهرداری می‌باشد که در این صورت نیازی به تخریب ملک نیست. اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری تصمیم می‌گیرند که تبصره ۲ را اجرا کنند. در این تبصره مالک باید جریمه نقدی برای تخلف خود را به شهرداری پرداخت کند.کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری

 محاسبه جریمه به تراکم اضافه

در ادامه در مورد نحوه محاسبه جریمه که به دلیل اضافه بنای بیشتر نسبت به مساحت ذکر شده در پروانه است، صحبت خواهیم کرد. در تبصره ۲ مقدار جریمه نقدی باید بین یک دوم و در بیشترین حالت سه برابر ارزش معاملاتی برای هر متر بنای اضافه باشد. بعد از اینکه میزان جریمه مورد نظر تعیین شد، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری از مالک می‌خواهد تا در یک بازه مشخص آن را به شهرداری پرداخت کند، در غیر اینصورت ملک تخریب خواهد شد.

 در برخی مواقع ساخت و ساز ملک بر اساس قوانین شهرداری بوده اما مالک قبل از اینکه به اجرای پروژه خود بپردازد؛ اقدام به اخذ پروانه نکرده است! در این شرایط نماینده‌های شهرداری اصول فنی و اصول مربوط به شهرسازی را بررسی می‌کنند و اگر ساختمان مشکلی نداشت، بدون اینکه نیاز به تخریب باشد مالک را جریمه می‌کنند. میزان این جریمه به معادل یک دهم ارزش معاملاتی ساختمان به ازای هر متر یا یک پنجم ارزش سر قفلی ساختمان خواهد بود.

 آیا امکان اعتراض به رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری وجود دارد؟

 این کمیسیون امکان اعتراض مالکین به رأی‌های خود را فراهم کرده است. از زمانی که رأی صادر می‌شود، مالک به مدت ۱۰ روز زمان دارد تا اعتراض خود را به صورت مکتوب در اختیار کمیسیون قرار دهد. در این شرایط کمیسیون تجدیدنظر تشکیل می‌شود که اعضای آن متفاوت از اعضای قبلی خواهد بود و رأی صادر شده توسط کمیسیون جدید قطعی است و امکان هیچگونه اعتراضی به آن نخواهد بود.

گرفتن مجوز ساخت و پایان کار ویلا در شمال به چه صورت انجام می‌شود؟
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top