مشاور حقوقی چه کسی است و چه وظایفی دارد؟

 مشاور حقوقی می‌توانند در زمینه‌های متفاوت کمک حال ما باشد. همانطور که همه شما می دانید؛ استفاده از قانون یک راه حل اجباری برای حل اختلافات و مشکلات در بخش‌های مختلف می‌باشد. به همین دلیل افراد عادی نیز باید از حقوق و وظایف خود با خبر بوده و از آنها اطلاع داشته باشند. از آنجایی که یک فرد عادی به تمامی بندهای قانون کشور مسلط نیست، نیازمند است در این زمینه به افراد حرفه‌ای مراجعه کند. یکی از بهترین گزینه‌ها در این زمینه مشاور حقوقی می‌باشد.

 مشاور حقوقی فردی است که با دانش خود در زمینه قوانین و خدمات حقوقی می‌تواند کمک موثری به سازمانها، ادارات و شرکتهای خصوصی داشته باشد. همچنین این افراد می‌توانند در حوزه‌های حقوقی مثل انواع قراردادها، حل اختلافات و مشکلات و… نیز راهنمای شما باشند. مدیران و کارفرماها می‌توانند با کمک از مشاوره حقوقی تصمیمات درست و قانونی‌تری برای کسب و کار خود بگیرند. در مواقع زیادی مشاهده شده که بعضی از مدیران به دلیل عدم آگاهی از مسائل حقوقی ضررهای جبران‌ناپذیری را متحمل شده‌اند.

ما تصمیم داریم در ادامه این مقاله در مورد وظایف و کمکهای مشاور حقوقی اطلاعات مفیدی را با شما عزیزان در میان بگذاریم. به شما پیشنهاد می‌کنیم که اگر برای کسب و کار خود به کمک این افراد نیاز دارید و یا به طور کلی به این زمینه علاقه مند هستید؛ حتماً تا انتها با ما همراه باشید.مشاور حقوقی

مشاور حقوقی کیست؟

 همانطور که کمی قبل‌تر به این موضوع اشاره کردیم؛ قانون شامل یک بحث بسیار گسترده است که اطلاع از تمامی بندهای آن از یک فرد عادی بر نمی‌آید. مشاور حقوقی کسی است که با داشتن دانش کافی در این زمینه با دادن راهنمایی‌های متفاوت به افراد مختلف به آنها کمک می‌کند.

 به طور خلاصه اگر در مسئله حقوقی‌ای به وجود بیاید؛ اولین وظیفه‌ای که یک مشاور حقوقی باید آن را انجام دهد، جمع آوری اطلاعات درست از مسئله مورد نظر و به کارگیری صحیح از قوانین در آن زمینه است. مسائلی مثل امور تجاری، قراردادهای ملکی، مهاجرت، امور بین الملل و… همگی در حوزه کاری مشاوران حقوقی قرار دارند.

هزینه و روش گرفتن سند برای ملک قولنامه ای ( قسمت 1)
حتما بخوانید:

 وظایف مشاوران حقوقی چیست؟

 برای اینکه تعریف درستی از وظایف و مسئولیت‌های مشاور حقوقی ارائه کنیم؛ بهتر است آنها را به چند دسته کلی تقسیم کنیم که عبارتند از:

 امور مربوط به معاملات و قراردادها:

از مهمترین وظایف مشاور حقوقی می‌توان به تنظیم پیش نویس و متن قرارداد اشاره کرد. این افراد علاوه بر این آنها باید به نحوه پیشرفت قرارداد نیز نظارت داشته باشند و در مواقع نیاز در مورد هر بند از آن به طرفین معامله توضیحات لازم را ارائه دهند. یکی از بیشترین مواردی که این افراد در آن حضور فعال دارند؛ مسائل حقوقی در زمینه خرید و فروش و رهن املاک و مسکن می‌باشد. علاوه بر این در زمینه‌هایی مثل خانواده، مهریه و… نیز فعالیت دارند.

 ارائه راهنمایی‌های حقوقی:

 وظیفه دیگر این افراد ارائه مشاوره‌های حقوقی می‌باشد. در این راهنمایی‌ها آنها تمام جوانب یک بند از قرارداد یا قانون را به فرد مراجعه کننده خود توضیح می‌دهند. مواردی مثل چگونگی ورود به تصمیمات تجاری، مذاکرات قراردادها و سایر موارد مشابه در این قسمت تقسیم بندی می‌شوند.مشاوران حقوقی

 امور مربوط به دعاوی و امور کیفری:

 مورد بعدی کمک به پیگیری دعاوی و تنظیم لوایح مختلف می‌باشد. اگر یک مشاور حقوقی دارای پروانه وکالت نیز باشد، می‌تواند شخصاً پرونده مورد نظر را در دست بگیرد و آن را به سرانجام برساند. مواردی که مربوط به پیگیری امور کیفری می‌باشند شامل؛ قتل، اختلاس، کلاهبرداری، صدور چک‌های بی محل و… هستند. در صورت عدم داشتن پروانه وکالت، مشاور حقوقی باید بعد از ارائه راهنمایی‌های لازم، آن فرد را به یک وکیل کاربلد ارجاع دهد.

 تحقیقات قانونی:

مشاوران حقوقی ممکن است در برخی موارد به مطالعه پرونده‌های قبلی بپردازند و یا در مورد قوانین خاص مربوط به مشتری فعلی خود مطالعاتی انجام دهند. در واقع در این شرایط، مشاور به انجام تحقیقات قانونی پرداخته است.

مشاور حقوقی و وکیل چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

وکیل فردی است که روند پیشرفت پرونده حقوقی مشتری را در برابر محاکم قضایی و اداری پیگیری می‌کند. به عبارت دیگر وکیل، مدافع حقوق شما در برابر مرجع قضایی است اما مشاور حقوقی اینطور نیست. مشاور یک شخص یا سازمان است که شرایط و وضعیت پرونده شما را مورد بررسی قرار داده و با توجه به قوانین کشور، توصیه‌های لازم و راهکارهای حقوقی مفید را به شما پیشنهاد می‌کنند.تفاوت وکیل با مشاور حقوقی

 برای ورود به شغل مشاور حقوقی باید چه تحصیلاتی داشت؟

 به طور کلی مشاور حقوقی وکلایی هستند که راهنمایی‌های لازم را به مشتریان خود ارائه می‌دهند. افرادی که در رشته‌هایی مثل حقوق، الهیات و معارف اسلامی شاخه‌های فقه و مبانی حقوق اسلامی، فقه و حقوق اسلامی به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاه شهید مطهری، می‌توانند در این حوزه مشغول به کار شود.

علاوه بر این موارد، افرادی که دارای مدرک کارشناسی ارشد در زمینه‌های مدیریت دادگستری، حقوق ارتباطات، حقوق محیط زیست، حقوق سردفتری، حقوق اقتصادی، حقوق دادرسی اداری، حقوق خصوصی، حقوق حمل و نقل، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق بشر و…. نیز هستند می‌توانند وارد این کار شوند.

هزینه و روش گرفتن سند برای ملک قولنامه‌ای (قسمت 2)
حتما بخوانید:

ممنون از این که تا انتهای این مقاله همراه وب سایت ایستافرم بودید. امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید و مطالب گفته شده در آن برای شما مفید، کاربردی و سودمند بوده باشند. همچنین شما عزیزان در صورت تمایل به مطالعه مطالب مشابه در زمینه ساخت ویلا در شمال و…، می‌توانید از لینک‌هایی که در ادامه در اختیارتان قرار می‌گیرند، استفاده کنید:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Scroll to Top